Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vymámil z ní statisíce

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Dala mu své úspory a pak sáhla do pokladny svého zaměstnavatele.  

 

Až slepá zamilovanost připravila mladou ženu o statisíce korun a přivedla ji k překročení pracovní smlouvy i hranice zákona. Jednatřicetiletá žena z okolí Uherského Hradiště na internetové seznamce natrefila na muže, který byl nejen při prvním internetovém setkání velmi sympatický. Jeho osobní kouzlo ji očarovalo natolik, že mu postupně začala vypomáhat v jeho těžké situaci, o níž jí barvitě vyprávěl. Muž jí tvrdil, že potřebuje splácet dluhy, že mu vyhrožují rusky mluvící chlápci, a taky že už pro ně dva chystá v Praze společné bydlení. Při jejich schůzkách mu žena postupně předala všechny své úspory. Sedmatřicetiletý muž byl natolik sugestivní a drzý, že svou milenku žádal o pomoc i v situaci, kdy už věděl, že sama žádné peníze nemá. Mladá žena mu chtěla i přesto pomoci, a tak sáhla do pokladny, o kterou se v práci starala. Byla zaměstnána v uherskohradišťské společnosti, kde měla na starosti správu pokladen. V průběhu loňského prosince několikrát vzala peníze z pokladny a předala je muži, do něhož byla zamilovaná. Ten jí slíbil, že peníze do konce měsíce, kdy byla účetní uzávěrka, jistojistě vrátí.

Nastal den uzávěrky a mladé ženě ve firemní pokladně chybělo 288 000 korun. Její milovaný porušil slib a peníze jí nevrátil, jen se vymlouval. Žena se rozhodla vyřešit tuto situaci dalším podvodem. Vymyslela si, že jí peníze její přítel ukradl a zavolala na linku 158. Policisté vyjeli do kanceláře a začali prověřovat okolnosti chybějících peněz. Kriminalisté začali postupně vše objasňovat a z krádeže se vyklubala zpronevěra a podílnictví. Jednatřicetiletá žena se ze zamilovaného kruhu rychle probrala. Za pár dní se jí podařilo sehnat oněch téměř tři sta tisíc korun, které dlužila v pokladně, a vrátila je zaměstnavateli, který s ní pracovní poměr ukončil. Žena pochopila, že předané peníze hned tak neuvidí, že s jejich společným životem to bude také asi trochu jinak, a to už nejen proto, že její milovaný muž žije v Praze se svou manželkou.

Mladá žena si vysloužila podezření ze spáchání trestného činu zpronevěry, za což zákon ukládá až pět let vězení. Sedmatřicetiletému muži, který od ní získal statisíce korun, sdělili hradišťští kriminalisté obvinění ze spáchání trestného činu podílnictví, protože získal peníze, o nichž věděl, že pocházejí z trestné činnosti, tedy ze zpronevěry firemních peněz. Za tento skutek mu ze zákona hrozí až pět let vězení.


 

7. březen 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem