Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Výměna okapů vyšla velmi draho

BEROUNSKO – Pozor na podvodníky. 

Případ podvodu, ke kterému došlo minulou středu 30. září 2020, šetří hořovičtí policisté. V ranních hodinách oslovili starší manželský pár v obci Lochovice neznámí pachatelé, kteří seniorům nabídli výměnu okapových žlabů. Cena za materiál a za práci měla být 3.000,- Kč.

Důchodci s výměnou okapů na svém rodinném domě souhlasili a tři jim neznámí muži během dopoledne provedli práci. Po skončení zakázky řemeslníkům však nestačily avizované tři tisíce korun, na kterých se předtím muži s manželi dohodli, ale požadovali celkem 60.000,- Kč. Dvaasedmdesátiletá seniorka jim tedy posléze uhradila požadovaný obnos a muži odešli neznámo kam.

Jednalo se o muže tmavší pleti, ve věku 30 až 40 let, kteří hovořili špatně česky.

Případ je prošetřován policisty Obvodního oddělení Hořovice jako podezření z přečinu podvodu a pachatelům hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Policie ČR opětovně upozorňuje občany, aby zadávali práci a předávali finance pouze prověřeným osobám a společnostem.

Dále žádáme případné svědky, kteří spatřili v okolí výše uvedeného rodinného domu v inkriminovanou dobu podezřelé osoby, nebo podezřelé vozidlo, aby se obrátili na policisty a pomohli zjistit pachatele, kteří okradli důvěřivé seniory.

Všechny důležité poznatky mohou občané sdělit osobně na Obvodní oddělení policie Hořovice, nebo mohou kontaktovat vyšetřovatele případu na telefonním čísle 974 872 710. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

Děkujeme za spolupráci.

nprap. Michaela Nováková 
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
6. října 2020

vytisknout  e-mailem