Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výmluvy nepomůžou

TEPLICE - Pohádkám policisté nevěřili; Vykradené hydranty... 

Výmluvy nepomůžou
     Výmluvami se chtěl „vykroutit“ z trestní odpovědnosti 40letý muž, kterého dubští policisté kontrolovali při řízení motorového vozidla. Hlídce nejenže nepředložil doklady, policisté navíc zjistili, že má muž vysloven zákaz řízení motorových vozidel. A zde přišly na řadu jeho výmluvy. Hlídce tvrdil, že mu je špatně a jede do nemocnice, protože mu záchranáři odmítli poslat sanitku. Na strážce zákona si ovšem nepřišel. Jeho tvrzení odporovala v prvé řadě skutečnost, že jel na druhou stranu, než byla nejbližší nemocnice, dotazem na dispečinku navíc policisté zjistili, že si muž sanitku ten den vůbec nevolal. Řidič byl proto převezen na služebnu, kde se ale opět začal vymlouvat, tentokrát na bolesti břicha údajně zapříčiněné prasknutím žaludečního vředu. Policisté mu zavolali lékaře, který muže nechal převézt na pozorování do nemocnice. Sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se ale stejně nevyhne, jakmile bude schopen výslechu, policisté si jej opět předvolají. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody.
Výmluvy nepomůžou.wav
 
Vykradené hydranty
     Další případ krádeže vybavení hydrantových skříní vyšetřují policisté z Trnovan. Dosud neznámý pachatel během dubna letošního roku odcizil z chodby panelového domu 13 požárních hadic včetně proudnic. Bytové družstvo, které bude muset odcizené protipožární vybavení dokoupit, vyčíslilo škodu na 28 tisíc korun. Od začátku roku to je v teplickém okrese již 14 případ takového typu, deset skutků bylo kvalifikováno jako přečin krádeže, ve čtyřech případech se jednalo pouze o přestupky.
Vykradené hydranty.wav
 
Z balkonu zmizelo oblečení
     Až tříleté vězení hrozí zatím neznámému lapkovi, který odcizil v Krupce věci z balkonu. Pachatel vyšplhal to výšky téměř tří metrů na balkon ve zvýšeném přízemí panelového domu, kde následně odcizil ze sušáku několik kusů značkového oblečení a truhlík na květiny. Oznamovatelka vyčíslila škodu na téměř sedm tisíc korun, policisté případ prošetřují pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.
 
Nafta zloději nestačila
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který poblíž Bíliny odcizil pohonné hmoty ze zaparkovaného kamionu. Zloděj překonal uzamykatelné víčko palivové nádrže, které následně odčerpal 200 litrů motorové nafty. Pachatel se vloupal i do kabiny nákladního vozidla, ze které odcizil pět kanystrů s hydraulickým olejem. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na 25 tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení maximálně dva roky za mřížemi.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci.
K dopravní nehodě došlo dne 13. května 2012 od 09:00 do 17:50 hodin v Teplicích, ul. J. Ressla u mateřské školy. Dosud nezjištěný řidič neustanoveného automobilu poškodil vozidlo Škoda Favorit vínové barvy, které bylo zaparkováno v zadním traktu ul. Edisonova na jednosměrné komunikaci. Pachatel následně z místa dopravní nehody odjel, aniž by splnil zákonem danou oznamovací povinnost. Podle předběžných výsledků vyšetřování mohl nehodu způsobit řidič vozidla typu pickup světle zelené barvy.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 16. 5. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem