Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vymyšlená krádež

CHOMUTOV - Chlapec lhal, telefon ztratil, Porušil rozhodnutí úřadu.....  

Vymyšlená krádež

Otec třináctiletého chlapce z Kadaně se minulý měsíc obrátil na místní oddělení policie a oznámil, že jeho syn přišel o mobilní telefon. Z ruky mu ho vytrhl na ulici neznámý pachatel a z místa utekl. Hodnotu přístroje vyčíslil na 2800 korun. Následným vyšetřováním však policisté zjistili, že ke krádeži nedošlo. To nakonec přiznal i sám poškozený. Uvedl, že telefon na neznámém místě ve města ztratil, bál se reakce otce a tak si uvedené jednání vymyslel. Na základě zjištěných skutečností policisté vyšetřování případu odloží.

 

Porušil rozhodnutí úřadu

39letý muž z okresního města porušil svým jednáním rozhodnutí komise Magistrátu Chomutov, který spočívá v zákazu pobytu v určených ulicích ve středu města. Zákaz skončí až v srpnu letošního roku. Muž byl však kontrolován na chomutovském náměstí a navíc byl pod vlivem alkoholu. Dechovou zkouškou mu bylo naměřeno 3,25 promile. Za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání může v případě odsouzení skončit až na tři roky za mřížemi.

 

Konec studia neoznámila

Podvod vyšetřují chomutovští kriminalisté. 49letá žena z okresního města totiž neoznámila na příslušný úřad skutečnosti, že její syn ukončil na konci prosince 2013 studium. Od té doby nadále neoprávněně odebírala sociální dávky, vyplaceno jí bylo celkem 5600 korun.

 

Jízdu nezvládl

Policisté z dopravního inspektorátu včera večer vyšetřovali nehodu, ke které došlo ve středu města na Palacké ulici. S vozidlem Mercedes Benz Vaneo tudy projížděl 50letý řidič. Jízdu nezvládl a s autem narazil do zábradlí před místní hospodou. Pak začal couvat a přitom naboural do dalšího zaparkovaného auta. Jeho jednání zřejmě ovlivnil alkohol, který před jízdou popíjel. Při dechové zkoušce totiž nadýchal 1,84 a 1,99 promile. Škoda byla vyčíslena na 12 tisíc korun. Uvedené jednání policisté vyhodnotili jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

12.května 2016

nprap. Marie Pivková

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tlf. 974 433 207

mob. 724 189 729

e-mail:krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

 

 

vytisknout  e-mailem