Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vymyšlená loupež

CHOMUTOV - Stavební firmu navštívil zloděj, Nepoctivý známý.... 

Vymyšlená loupež
Na chomutovský policejní útvar oznámila mladá žena z Mostu, že ji v Nádražní ulici přepadla čtveřice mužů. Chtěli po ní peníze, vyhrožovali jí napadením a mávali při tom nožem. Ze strachu jim proto předala čtyři stokoruny a muži utekli. Při výpovědi však nemohla některé skutečnosti vysvětlit a následně přiznala, že si přepadení vymyslela. Jako důvod uvedla, že peníze ztratila a to ji vedlo ke lži. Z uvedených důvodů bude případ odložen.   
 
Stavební firmu navštívil zloděj

 

Škodu za 130 tisíc korun za sebou zanechal pachatel, který se vloupal do stavební společnosti v Chomutově. Přes plot se dostal na pozemek firmy a tady vnikl do neuzamčených buněk. Kromě pěchu na zeminu odcizil i kabely, vrtací kladiva, míchačku a další nářadí. Krádež šetří policie.
 
Nepoctivý známý
Slibům známého uvěřila žena z Plzně. Při návštěvě bytu na chomutovském sídlišti na ní požadoval padesátiletý muž hotovost ve výši třicet tisíc korun jako zálohu na vyřízení řidičského průkazu a úvěru. Dále pak bez jejího souhlasu zastavil notebook poškozené, a tak se celková škoda zvýšila o dalších patnáct tisíc korun. Skutek se stal na konci loňského roku a do dnešního dne muž peníze nevrátil a na urgence nereaguje. Jeho podvodným jednáním se začala zabývat policie.
 
Výtržnost v restauraci
Policejní hlídka vyjížděla do jedné chomutovské restaurace, kde „řádil“ třicetiletý muž. Na místě bylo zjištěno, že pachatel nejdříve odmítl zaplatit za útratu, pak vulgárně napadal přítomné hosty, vyhrožoval jim napadením a následně zaútočil na muže, který se zastal obsluhující servírky. Při napadení utrpěl dvaačtyřicetiletý muž zranění, které si vyžádalo ošetření u lékaře, nikdo další zraněn nebyl. Podnapilý útočník byl převezen na policejní oddělení, kde bylo zjištěno, že v roce 2008 byl odsouzen za výtržnictví a tohoto jednání se dopustil opětovně i nyní. Policisté zahájili vyšetřování hned pěti trestných činů – výtržnictví, násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci, nebezpečné vyhrožování, hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob a ublížení na zdraví.     
 
Podváděl zaměstnavatele
Policejní komisař obvinil sedmatřicetiletého muže z Mostu z trestného činu padělání a pozměňování veřejné listiny. Jako zaměstnanec marketu v Chomutově pozměnil datum na své neschopence, kdy neoprávněně prodloužil dobu léčení o dva kalendářní dny. Takto upravený doklad pak předložil svému zaměstnavateli. Za uvedený skutek bude potrestán peněžitým trestem nebo až dvouletým pobytem ve vězení.
 
Krádež nafty
Pohonné hmoty zmizely ze dvou vozidel v Málkově. Neznámý pachatel poškodil víčka nádrží u zaparkovaných nákladních vozidel před firmou a odčerpal celkem 800 litrů motorové nafty. Vyčíslená škoda dosáhla částky 24 tisíc korun. Krádež vyšetřují chomutovští policisté.
 
Řídil podnapilý
Po předchozím požívání alkoholických nápojů usedl za volant a řídil dvaatřicetiletý muž z Kadaně. Tam ho také kontrolovala policejní hlídka, která provedla dechovou zkoušku. Měření bylo pozitivní, přístroj ukázal hodnoty 0,97, 1,07 a 1,16 promile alkoholu v dechu. Ve zkráceném řízení bylo muži sděleno podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Chomutov 26. února 2010

vytisknout  e-mailem