Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vymyšlená loupež-od začátku roku již čtvrtá!

KRÁLOVÉHRADECKO - Zkušení kriminalisté případ velmi rychle objasnili. 

Hradečtí policisté vyšetřují od dnešní noci případ, při kterém byl zraněn 28letý muž z Orlickoústecka. Vážnou událost „předal“ svým kolegům operační důstojník, který informace přijal na linku 158 krátce po 23. hodině ze záchranné služby s tím, že ošetřují  muže, krvácejícího údajně po bodnutí nožem. Na místo, nacházející se u železničního přejezdu na Pražském Předměstí v Hradci Králové, byli proto ihned vyslání policisté. Ti zde na nedalekém pozemku v zahradním domku nalezli poškozeného. Přítomní záchranáři zde zraněnému poskytli první pomoc a převezli jej do nemocnice.

Předtím však muž poskytl přítomným následující informace. Uvedl, že zranění utrpěl při incidentu s dosud neznámým pachatelem, který na něj chvíli předtím zaútočil nožem, když se mu snažil odcizit jízdní kolo. Poškozený prý v té době čekal u železničního přejezdu.  Pachatel, který se v místě pohyboval prý rovněž na jízdním kole, z místa činu poté odjel, aniž by poškozenému něco odcizil. Zraněný muž se po útoku schoval do nedalekého zahradního domku, odkud si zavolal pomoc. Protože poskytl policistům i údajný popis pachatele, dali se muži zákona okamžitě intenzivně do pátrání. Mezitím, co společně se strážníky z Městské policie prověřovali blízké objekty  a ubytovny, ohledávali jejich kolegové místo činu i  okolí. Na místo byla přivolána výjezdová skupina včetně policejního psovoda. Tito kolegové ze Služby kriminální policie a vyšetřování si případ převzali a zahájili úkony trestního řízení pro podezření z loupeže. Současně začali prověřovat další možné verze. Na místě byly zajištěny stopy a pořízena fotodokumentace.  Mezitím hlídka provedla u poškozeného dechovou zkoušku, při níž bylo naměřeno 1,98 promile alkoholu.

Zkušeným kriminalistům však neuniklo, že v případu něco tzv. „nehraje“. Policisté dnešního dne znovu vyslechli poškozeného muže. Ten uvedl, že si celou událost vymyslel a zranění si způsobil sám. Označil i místo, kde ponechal nůž, který zde policisté později skutečně nalezli. Tímto jednáním prý řešil své osobní vztahy.  Případ, který tak zaměstnal množství policistů, bude ze zákona odložen. Od začátku roku je to již čtvrtá „vymyšlená“ loupež, kterou museli zdejší kriminalisté vyšetřovat. Fakt, že je obdobná oznámení odvádí od vyšetřování skutečných případů, stojí bezpochyby za zamyšlení.

Čtěte také: Mladík si vymyslel loupež (leden 2015)
                  Policisté zjistili, že mladík nemluví pravdu (březen 2014)

 por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 27. dubna 2015 ve 14:10

vytisknout  e-mailem