Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vymyšlená loupež zaměstnala kriminalisty

ÚSTÍ NAD LABEM - Kriminalisté rozpletli lež poškozené. 

Policejní komisař odložil případ loupežného přepadení, které se mělo odehrát v ranních hodinách v blízkosti dětského hřiště v ulici Baráčnická. Poškozená 44letá žena zhruba v polovině měsíce února nahlásila, že byla přepadena. Policistům uvedla, že jí přepadli tři pachatelé. Jeden z nich jí podkopl nohy a ona upadla přímo obličejem na chodník. Následně se jí pokusili z ramene strhnout notebook, kdy se s ní o něj přetahovali. Poté, co začala nahlas křičet, tak se násilníci vyplašili a z místa utekli. Na případu začali intenzivně pracovat kriminalisté. Po provedeným šetření k tomuto přepadení jim neseděla spousta věcí. Poškozená se po předložení těchto rozporů přiznala, že si přepadení vymyslela.
 
Opilec za volantem
V pátek krátce po jedenácté hodině večer v ulici Děčínská kontrolovali policisté 21letého řidiče osobního vozidla Renault 19. Při této kontrole bylo zřejmé, že řidič před jízdou pil alkohol, což také potvrdila pozitivní dechová zkouška s výsledkem 2,17 promile. Policisté řidiči zakázali další jízdu, zadrželi mu řidičské oprávnění a eskortovali do policejní cely. Mladík je v současné době podezřelý z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí mu trest odnětí svobody až do výše 1 roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
 
Další opilec usedl za volant i přes zákaz
V sobotu kolem jedno hodiny v noci vyl v ulici Výsluní v obci Velké Březno kontrolován 24letý řidič osobního vozidla Š-Felicie combi. Policistům již při kontrole bylo jasné, že řidič před jízdou pil alkohol, protože z dechu řidiče byl cítit. To také potvrdila dechová zkouška s výsledkem 1,69 promile. Následně policisté také zjistili, že mladý muž nemá za volantem vůbec co dělat, protože má do února roku 2017 vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Tímto jednáním se dopustil trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky a Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
Ústí nad Labem 30.3.2015
por. Veronika Hyšpleová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem