Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vymyšlené zločiny

MOST - Dva měsíce policisté pracovali na násilných činech, poškození si skutky vymysleli 

Dva měsíce policisty zcela zbytečně zaměstnávaly tři násilné zločiny, dvě loupeže a jedno těžké ublížení na zdraví. V druhé polovině února policisté přijali oznámení o fyzickém napadení nezletilce. Chlapce měla v Hutnické ulici v Mostě napadnout neznámá pachatelka. Poškozený po několika dnech vyhledal lékařské ošetření a se zraněním byl hospitalizován. Jednalo se o těžkou újmu na zdraví. Vzhledem k tomu si případ okamžitě převzali kriminalisté. Začalo intenzivní šetření, během kterého proběhly desítky výslechů a spousta dalších úkonů. V případu se ale postupně začínaly objevovat nesrovnalosti. Nyní kriminalisté zjistili, že se skutek nestal. Nezletilec si napadení vymyslel. Zranění bylo způsobeno pádem, na kterém se nikdo další nepodílel.

O pár dnů později byli policisté přivoláni ke zvlášť závažnému zločinu loupeže do Luční ulice v Litvínově. Přepaden měl být mladistvý. Podle jeho slov s ním neznámý pachatel udeřil o skříň hydrantu a chtěl po něm peníze, klíče od bytu a telefon. Hoch ale údajně pachateli nic nedal a ubránil se mu za použití pepřového spreje. Lupič prý potom utekl. V době oznámení činu měl hoch drobné tržné zranění. Opět následovala spousta důležitých úkonů trestního řízení. Výsledkem bylo, že si chlapec loupež vymyslel. Důvodem ke všemu měla být návštěva u příbuzné, kam se mu nechtělo. Chlapec se policistům omluvil a uvedl, že ho to mrzí.

Třetí ze smyšlených činů se měl stát začátkem března v ranních hodinách v Litvínově, ulici PKH. Muž středního věku oznámil na policii, že byl přepaden neznámým pachatelem. Lupič ho prý udeřil do temene hlavy, do obličeje mu nastříkal neznámou látku a potom mu z náprsní kapsy ukradl sto dvacet tisíc korun. V průběhu šetření se kriminalistům celá věc začala zdát podezřelá. Poškozený navíc stále měnil své výpovědi. Nakonec policisté zjistili, že i tento skutek byl báchorkou.

Všechny tři případy byly z důvodu, že se skutky nestaly, policejním komisařem v těchto dnech odloženy.


 

Krkavčí otec

Krkavčím otcem je zřejmě 40letý muž z Mostu. Soud mu rozsudkem určil přispívat na dvě nezletilé dcery částku 1.500 korun. Mostečan na to nedbal a podle policistů výživné řádně neplatil. Za dva roky se dluh dostal na 42 tisíc korun. Policejní komisař nyní Mostečana obvinil ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy. V případě, že za to stane před soudem, mu hrozí až dvouleté vězení.


 

Poberta vlezl do sklepa v Litvínově

Do sklepní kóje v Litvínově, ulici PKH vlezl neznámý poberta. I s ním zmizelo jízdní kolo a motorová strunová sekačka. Věci byly vyčísleny na osm tisíc korun. Poškození škodu navýšilo o pět set korun. Policisté po pachateli pátrají a zároveň zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.


 

Vybavil se dětskými věcmi

Vybavení pro dítě si pořídil neznámý zloděj. Dostal se k němu nezákonně vloupáním do cizího sklepa. Poškozený na policii oznámil, že mu pachatel ukradl dva kočárky, odstrkovalo a dětskou autosedačku. Přihodil i indukční vařič. Celková škoda přesáhla částku třinácti tisíc korun. Ke skutku došlo v Mostě, ulici Maxe Švabinského. Nyní se jím zabývají policisté mosteckého obvodního oddělení.


 

Zloděj může rybařit

Na rybolov se nyní může dát neznámý nenechavec, který si jako terč vybral vozidlo značky VW zaparkované v Jugoslávské ulici v Mostě. Pachatel odešel neznámo kam i se třemi rybářskými pruty včetně navijáků. Poškozenému nyní díky němu chybí i rybářský lístek. V případě dopadení pachateli hrozí trest za spáchání přečinu krádež vloupáním.


 

Ze skladu si odnesl materiál za 42 tisíc

Nerezový materiál si odnesl ze skladu jedné firmy na Litvínovsku kdosi neznámý. Po násilném vstupu tam svým řáděním způsobil škodu ve výši 42 tisíc korun. Případem se zabývá litvínovské obvodní oddělení. Po pachateli přečinu krádež vloupáním policie pátrá.


 


 

Por. Alena Bartošová

KŘP Ústeckého kraje

Most, 22. dubna 2013


 


 

vytisknout  e-mailem