Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vymyšlený příběh

LITOMĚŘICE – Vynesl jim 20 tisíc korun; Podváděla na aukčním portálu … 

Na sklonku uplynulého týdne se stala obětí podvodníků 87letá žena z Litoměřic. Na ulici jí oslovil neznámý muž a žena s vymyšlenou legendou. Vymyšlený příběh o zraněném řidiči hospitalizovaném ve vážném stavu v nemocnici seniorku dojal a chtěla jim pomoci. Podvodníci se vnutili až do obydlí poškozené, kde z ní vylákali finanční hotovost ve výši 20 tisíc korun. Po jejich odchodu zjistila, že šlo zřejmě o podvod a vše oznámila na policii. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu podvodu. V případě dopadení hrozí neznámým podvodníkům až dvouleté vězení.
 

Podváděla na aukčním portálu
40letá žena z Litoměřic nabízela zboží prostřednictvím aukčního internetového portálu. Jednalo se především o hodinky a flash disky, za které inkasovala na svůj účet finanční prostředky, ale zboží zákazníkům nedodala či zasílala nefunkční napodobeniny. Poškození zákazníci však do současné doby nemají ani objednané zboží ani své finanční prostředky. Celková škoda je předmětem dalšího šetření. Případem podvodu se zabývají litoměřičtí policisté.
 

Kolo neuzamkla
55letá cyklistka z Ústecka navštívila v neděli cukrárnu v Roudnici nad Labem. Svůj bicykl ponechala před cukrárnou neuzamčený a bez dozoru a to se jí nevyplatilo. Když vyšla před cukrárnu, hledala své kolo marně. Jízdního kola za 10 tisíc korun se zřejmě v nestřeženém okamžiku zmocnil neznámý lapka.
 

16. 7. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem