Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vynalézavá podnikatelka

MOST - Mzdy pracovníkům nedala, dopustila se dotačního podvodu 

Policejní komisař oddělení hospodářské kriminality mostecké policie obvinil z přečinu dotačního podvodu 47letou ženu z Litvínova. Ta byla již v loňském roce stíhána za to, že po předložení nepravdivých údajů o vyplacených mzdách zaměstnancům chtěla získat dotaci na dvě pracovní místa z projektu podpory zaměstnanosti. Poškozeným dvěma osobám mzda nebyla vyplacena, i když obviněná věděla, že dotace může být poskytnuta až po skutečném vyplacení mezd a odvodů na sociální a zdravotní pojistné. Žena mohla způsobit jednomu státnímu úřadu škodu ve výši 24 tisíc korun.  Předložila mu totiž padělané doklady.

Obviněná však figuruje i jako poškozená. Loni měla zaměstnat postiženého muže. Toho žena údajně sama kontaktovala a nabídla mu, že u ní bude občas pracovat a ona mu z podpory vyplatí částku ve výši 6 000 korun. Vyplatila mu však jen část, i když u ní nepravidelně pracoval. To se však muži nelíbilo a tak si pro zbývající peníze přišel. Spolu se svým otcem měli ženu opakovaně kontaktovat a to i v místě jejího bydliště, posílali ji vulgární SMS a častovali ji nadávkami. Sledovali ji a vyhrožovali. Při jedné takové návštěvě po ženě hodili botu a zranili ji v obličeji. Žena byla tři dny v pracovní neschopnosti. Policejní komisař 27letého muže a jeho 52letého otce obvinil z přečinů nebezpečného pronásledování a porušování domovní svobody. Protože se postižený peněz nedočkal, tak ženu opět minulý týden kontaktoval. Ve středu kolem poledne v jedné obci na Litvínovsku vstoupil do vozovky a zamezil tak v jízdě vozidlu, kde seděla poškozená a další osoby. Muž z vozovky odmítl ustoupit. Udeřil pěstí do předního skla auta, které poškodil. Nakonec na místo přijela policejní hlídka a muže zadržela. Policie ho v těchto dnech obvinila z přečinu poškození cizí věci, nebezpečného vyhrožování a výtržnictví.

Autorádio motorista nenašel
Neznámý poberta na sídlišti Výsluní v Mostě o víkendu vykradl jedno zaparkované osobní vozidlo. Lapka do něj vnikl v noci ze soboty na neděli a to za použití násilí. Poté uvnitř demontoval autorádio výrobní značky JVC v hodnotě 2 000 korun. Při vloupání poškodil u vozu zpětné zrcátko a celkovou škodu tak navýšil na 3 500 korun. Případ krádeže vyšetřují mostečtí policisté.

Lapka se asi zařizuje
Zloděje zaznamenala jedna firma vlastnící byt v sídlišti Janov u Litvínova. Tam vnikl neznámý pachatel a to i přesto, že se jednala o prázdný uzamčený byt. Poberta v neobydleném bytě odmontoval baterie v kuchyni i koupelně a s sebou odnesl i plynoměr a vodoměry. Celkem pachatel způsobil majiteli škodu ve výši několika desítek tisíc korun. Případ nyní šetří policisté obvodního oddělení v Hamru.

Majitel našel vykradenou komoru
Nemilé překvapení čekalo jednoho obyvatele domu na sídlišti Výsluní v Mostě. Na chodbě panelového domu našel otevřené dveře u komory patřící k jeho bytu. Kontrolou zjistil, že mu kdosi odcizil uloženou televizi, hliníkové schůdky a vybavení na lyže. Poškozený odhadl, že mu zloděj nechal škodu ve výši 3 000 korun. Případem krádeže vloupáním se zabývá mostecká policie.

Zloděj obral návštěvníka baru
Návštěva restauračního zařízení se nevyplatila jednomu mladému muži. Ten byl o víkendu okraden před jednou mosteckou diskotékou. Neznámý poberta využil situace, kdy mladík nebyl zcela fit a okradl ho. Z kapsy oděvu mu odcizil dva mobilní telefony, osobní doklady, platební karty a peněženku s finanční hotovostí. Poškozený vyčíslil škodu na pět tisíc korun. Případ krádeže na osobě oznámil na mostecké policii, která po neznámém pachateli pátrá. 

Sprejer postříkal novou omítku
Jen tři měsíce vydržela nová fasáda u obytného domu v ulici Zd. Fibicha v Mostě. Neznámý vandal minulý týden šedou barvou postříkal omítku opraveného domu a zanechal na ní nesrozumitelný nápis o velikosti 2 x 2 metry. Poškozený majitel domu odhadl, že mu sprejer způsobil škodu ve výši pěti tisíc korun. Případ přečinu poškození cizí věci vyšetřuje mostecká policie.

nprap. Ludmila Světláková
Most 17. ledna 2010
 

vytisknout  e-mailem