Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vynášel si věci z vozidla a přišel o notebook

PLZEŇ - Vynášel si věci z vozidla a u výtahu si nechal položený notebook i s příslušenstvím s tím, že se za chvilku vrátí s dalšími věcmi. Když přišel k výtahu, notebook už nenašel. 

Včera jsme vás informovali o případu odcizeného jízdního kola, které si jeho majitel neuzamkl a nechal ho opřené před obchodem, kam si šel nakoupit. Když se po chvíli vrátil, kolo už před prodejnou nestálo. Jeho chvilkové nepozornosti a především neopatrnosti využil dosud neznámý zloděj, který se v danou chvíli pohyboval v blízkosti obchodu.  

K obdobnému případu došlo včera ve večerních hodinách. V tomto případě pachatel využil nepozornosti mladého muže, který vynášel věci z vozidla. Poškozený nosil věci po částech, kdy je donesl do bytového domu a nechal je položené u výtahu. Stačila chvilka a muž tak přišel o notebook i s příslušenstvím. Poškozenému vznikla škoda v řádech několika desítek tisíc korun. 

Policisté z obvodního oddělení Plzeň Bory ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a po pachateli, pachatelích intenzivně pátrají. 

Buďte obezřetní a dávejte si pozor na své věci! Nezapomeňte, že příležitost dělá zloděje, a když necháte svoje věci odložené bez dozoru, může vám je vzít i člověk, který by to za jiných okolností nikdy neudělal. Věnujte pozornost svému okolí a lidem, kteří se pohybují kolem vás, a to i ve chvíli, kdy se soustředíte na jinou činnost. 

nprap. Michaela Raindlová
26. května 2021

vytisknout  e-mailem