Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vynikající práce kriminalistů

KLADENSKO - Útočník i jeho matka byli vypátráni. 

Předposlední den měsíce ledna letošního roku kolem půl šesté večer byl na parkovišti obchodního domu v Kladně v ulici Italská okraden téměř devadesátiletý senior. Pachatelku krádeže zaregistroval syn poškozeného. Ten slouží jako strážník Městské policie Kladno, proto se ihned prokázal svou příslušností k této složce a pokusil se zlodějku zadržet. Zajistil ji u osobního vozidla. Na to konto žena předvedla scénu, aby od sebe odpoutala pozornost. Vykřikovala nesmyslná obvinění na adresu strážce zákona. Reakce okolí byly bohužel namířeny proti zasahujícími městskému policistovi. Došlo k potyčce, kterou rozpoutal mladík, syn podezřelé ženy. Fyzicky napadl opodál stojícího okradeného důchodce, který po jeho útoku upadl na hranu chodníku a zůstal v bezvědomí. Zasahující strážník společně s náhodným kolemjdoucím okamžitě poskytl otci první pomoc. Toho využila zadržená kapsářka, která i se svým povedeným synem z místa činu utekla.
 
Kriminalisté ihned po činu zahájili rozsáhlé pátrání po obou osobách. Vyhodnotili kamerové systémy z obchodního domu. Vzhledem k dobré místní znalosti se podařilo zjistit totožnost zlodějky. Té za přečin krádeže hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Operativním šetřením se dále podařilo ustanovit i pachatele brutálního napadení. Vyšetřovatelka nyní na případu intenzivně pracuje a předpokládáme, že v následujících dnech bude agresor obviněn z trestného činu těžké ublížení na zdraví. Pokud se podaří kriminalistům navíc prokázat úmysl, hrozí mladistvému pachateli za provinění až čtyři roky za mřížemi.
 
Dále policisté prověřují i další skutky, například neoprávněné držení platebního prostředku, či další krádeže, které měla povedená dvojice spáchat a to buď samostatně, či ve formě spolupachatelství.
 
nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
14. dubna 2014
 

vytisknout  e-mailem