Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Výnosy ze sázek se nekonaly

HRADECKO - Kriminalistům se podařilo rozkrýt organizovanou skupinu podvodníků. 

Hradeckým kriminalistům se ve spolupráci s kolegy z Litoměřic a Ústí nad Labem podařilo v minulých dnech dopadnout skupinu 6 osob, která pod velmi přesvědčivou legendou vysokého úročení vkladů na sportovní sázky s opakovanými přísliby zaručeného zisku nabízeli za výhodných podmínek sázky na sportovní zápasy, podíly na výherních podílových tiketech, případně nabízeli za poplatek členství v neexistujících sázkových skupinách. Šest mužů ve věku 20, 23, 26, 28, 31 a 45 let od března loňského roku do začátku letošního ledna podvedli 17 osob z celé České republiky, kterým způsobili škodu za zhruba 5,2 mil. korun. Poškozeným slíbené výhry nevyplatili a přes opakované výzvy žádné finanční prostředky nevrátili. Nejvyšší škodu způsobili 45letému muži, který s vidinou výhry jim během 4 měsíců na různé účty zaslal téměř 1,5 milionu korun.
Hlavními aktéry jsou dva bratři (26 a 28 let) z Litoměřic, kteří řídili celou skupinu. Všech šest mužů je obviněno z trestného činu podvod, přičemž třem z nich hrozí až 5letý trest odnětí svobody a třem až 8letý. 
Z evidencí policisté zjistili, že mladší z bratrů, k jehož zadržení byla povolána zásahová jednotka (viz. video níže), byl na konci listopadu loňského roku za stejnou trestnou činnost (28 osobám způsobil v roce 2022 škodu za téměř 2,8 mil. korun) odsouzen k trestu odnětí svobody na 32 měsíců s podmíněným odkladem na 4 roky.
Z důvodné obavy, že by mohl pokračovat v trestné činnosti, podali kriminalisté ke státnímu zástupci podnět na vzetí do vazby. Soudce návrh akceptoval a muže do vazby poslal. Ostatní jsou stíháni na svobodě.

por. Iva Kormošová
9.7.2024, 10.00

vytisknout  e-mailem