Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vypadalo to jako ruční granát, byla to zdařilá atrapa

JABLONECKO - Při výkopových pracích našel dělník ve středu odpoledne v obci Jiřetín pod Bukovou předmět připomínající ruční granát. 

O trochu pozdvižení se ve středu 9. srpna krátce po druhé hodině odpoledne postaral nález předmětu připomínající munici. Na tísňovou linku 158 oznámil jeden z dělníků, pracujících na výkopových pracích poblíž obytného domu v obci Jiřetín pod Bukovou na Jablonecku, že v malé vzdálenosti za domem směrem k řece nalezl při kopání podezřelý předmět připomínající ruční granát. Operační důstojník na místo neprodleně vyslal hlídku z obvodního oddělení Srmžovka a poučil oznamovatele, aby s předmětem dále nijak nemanipuloval.

Policejní hlídka po příjezdu na místo zajistila místo nálezu proti vstupu nepovalaných osob a po shlédnutí předmětu si na místo vyžádala policejního pyrotechnika. Následně policisté z důvodu zajištění bezpečnosti osob provedli i evakuaci obyvatel bytového domu. Celkem musely svůj domov opustit 4 osoby. Starosta obce evakuovaným poskytl náhradní ubytování v kulturní místnosti úřadu obce. Nikdo z obyvatel však tuto možnost nevyužil. Na místě zasahovali i hasiči z Tanvaldu a dobrovolní hasiči. Na místo se dostavili policejní pyrotechnici z expozitury Milovice, kteří zjistili, že se naštěstí nejedná o výbušninu, nýbrž o zdařilou podomácku vyrobenou atrapu ručního granátu.
 

10.8.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem