Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vypátrán další muž v celostátním pátrání

SOKOLOVSKO – Byl na něj vydán příkaz k zatčení.  

V září loňského roku sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 19letého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádeže. Té se měl dopustit na konci měsíce června v katastrálním území obce Rotava. Nejprve se muž potuloval po zahrádkářské kolonii a poté překonal oplocení jedné ze zahrad, odkud ze zavřené boudy na nářadí odcizil motorovou pilu.

Krádeže se dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za stejný trestný čin Okresním soudem odsouzen. Proto mu teď v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

V listopadu byl na muže vydán Okresním soudem v Sokolově příkaz k zatčení. V pátek 6. ledna byl policistům v Rotavě předán poznatek, že hledaný muž, který je v celostátním pátrání, se pohybuje v Rotavě u hřbitova.

Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka. Po příjezdu k hřbitovu, zde bylo provedeno šetření a byly zjištěny čerstvé stopy ve sněhu vedoucí směrem do dolní Rotavy. Policisté se ihned vydali po těchto stopách a po chvíli spatřili hledaného muže. Ten začal před policisty utíkat. Po dobu celého pronásledování byl opakovaně vyzván, aby se zastavil. To však neučinil. U rodinných domů s ním policisté ztratili vizuální kontakt. Po příchodu k jednomu domu se stopy ve sněhu ztratily. Policisté měli důvodné podezření, že se muž v domě ukryl, proto celý dům prohledali. V půdních prostorách hledaného muže vypátrali a následně zatkli.

Následující den policisté muže předvedli k soudu, kde soudce rozhodl o jeho vzetí do vazby. Proto byl následně eskortován do věznice. 

nprap. Kateřina Krejčí
10. 1. 2017

vytisknout  e-mailem