Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vypečený pomocník

DĚČÍN - Do cizích bytů se neleze......a do vozidel také ne 

Pomoc s nákupem nabídl nedávno seniorce z okolí Rumburku osmatřicetiletý muž. Právě se vracela domů z nákupu, když se k ní se svým šlechetným návrhem přitočil na bicyklu. Paní přijala a podala mu zbožím naplněnou tašku. Tu si filuta navlékl na řídítka a dále pokračovali společně. Urazili zhruba sto metrů, když výtečník tašku vrátil a odjel. Hřejivý pocit z dobrého skutku vydržel ženě do příchodu domů. Tam zjistila, že muž si za svou pomoc svévolně vybral odměnu v podobě peněženky, ve které měla asi dvacet tisíc korun. Vykutálený pomocník se dostal do pátrání a o víkendu jej dopadli policisté z Prahy u stanice metra. Následovala eskorta do Rumburku, kde si po kratším pobytu v cele vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z krádeže. A protože neuplynuly ani tři roky od doby, kdy byl za takový čin odsouzen, hrozí mu až tříletý pobyt za mřížemi.

 

Do cizích bytů se neleze

Policisté z obvodního oddělení ve Hřensku úspěšně dokončili případ, kdy před několika dny se neznámý poberta vloupal do bytu v jednom z místních domů. Zde odcizil obrazy v hodnotě přibližně pěti tisíc korun a napáchal škodu za další dva a půl. Strážci zákona nalezli nejen dvacetiletého mladíka, který má mít akci na svědomí, ale i odcizená díla. Případ skončil sdělením podezření z krádeže vloupáním ve zkráceném přípravném řízení. Za tento trestný čin může soudce udělit trest až ve výši dvouletého pobytu za branami věznice.

 

...a do vozidel také ne

Policisty z děčínského obvodního oddělení v těchto dnech mimo jiné zaměstnal neznámý nenechavec, který neodolal autorádiu namontovanému v automobilu zaparkovaném na ulici v Děčíně. Při vniknutí dovnitř poškodil majiteli zámek u dveří. Bude-li dopaden, může se zodpovídat z trestného činu krádeže vloupáním a čelit až dvouletému odnětí svobody.

 

 

 

 

10. července 2012

por. Bc. Vojtěch Haňka

Tiskový mluvčí

Preventivně informační skupina Děčín

e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem