Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vypěstoval si konopí

LOUNY - Nyní mu hrozí až šest měsíců za mřížemi. 

Mladého muže ze Žatecka (91. ročník) obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování z přečinu nedovoleného pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku. Na své zahradě si totiž neoprávněně, pro vlastní potřebu, vypěstoval sedm rostlin konopí. Pokud jej soud uzná vinným, hrozí mu podle trestního zákoníku odnětí svobody až na šest měsíců.

Řídil se zákazem

Při provádění hlídkové činnosti kontrolovala v úterý, krátce po poledni, dopravní policie v žatecké ulici Osvoboditelů řidiče osobního motorového vozidla zn. VW Golf z Rakovnicka. Motorista nejenže hlídce nepředložil řidičský průkaz, ale následně ještě policisté zjistili, že muž má soudem a městským úřadem   vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel a to dokonce na 21 měsíců, a to od 11. 11. 2015. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení a muži bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Vykradená dílna v Kličíně

Majitele dílny čekalo ve středu o státním svátku nemilé překvapení, když zjistil, že neznámý zloděj vnikl na jeho pozemek, poradil si s uzamčenými dveřmi dílny, a následně z ní odcizil benzinovou centrálu, svářecí soupravu, tři kusy flexy, vrtačky, několik litrů nafty, přímočarou pilu, prodlužovací kabel a svěrák. Zloděj tím způsobil majiteli škodu ve výši asi 16 000 Kč. Policie místo ohledala a ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 29. 9. 2016

vytisknout  e-mailem