Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výplatu dávky si chtěl vynutit

TEPLICE - Na úřadu kopal do dveří a vyhrožoval zaměstnancům. 

Výplatu dávky si chtěl vynutit
     Sdělením podezření z přečinů výtržnictví a nebezpečného vyhrožování skončil „výstup“ 43letého muže, ke kterému došlo v polovině července v Teplicích. Muž tehdy přišel na úřad, kde se vyplácí dávky hmotné nouze, začal kopat do dveří kanceláří, vulgárně nadával zaměstnancům a vyhrožoval jim, že pokud nedostane peníze, tak někdo umře.
     Když uslyšel majáky vozidla policistů, které na místo zaměstnanci přivolali, dal se na útěk, po několika desítkách minut byl ale na základě popisu zadržen. Muže, který se podobně agresivně choval už v minulosti, policisté převezli do psychiatrické léčebny. Pokud bude uznán vinným z přečinů, ze kterých je podezřelý, může strávit až dva roky ve vězení.
Výplatu dávky si chtěl vynutit.mp3 
 
Rozsudky ignoruje
     Včera odpoledne kontrolovala hlídka dubské městské policie osobní vozidlo, jehož řidič překročil nejvyšší povolenou rychlost. Protože nepředložil řidičský průkaz ani jiný doklad totožnosti, přivolali policisty. Ti následně zjistili, že 38letý muž má vysloveny hned tři zákazy motorových vozidel a to teplickým magistrátem a soudy v Praze a Teplicích. Za volant si podle rozsudků neměl sednout až do října 2015, což ale zcela ignoroval.
     Policisté mu sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, v nejbližší době ho čeká soud, od kterého může odejít až s dvouletým trestem odnětí svobody.
 
Ke krádeži použil žebřík
     Trnovanští policisté vyšetřují případ krádeže, ke kterému došlo v katastru obce Proboštov. Neznámý pachatel si v ranních hodinách přistavil ke stěně výrobní haly žebřík, po kterém vylezl asi dva metry vysoko k nezavřenému oknu. Ze stolku, který byl postavený uvnitř pod oknem, pak odcizil pánskou tašku černé barvy s penězi, doklady a platební kartou.
     V případě, že se podaří lapku vypátrat, hrozí mu trestní stíhání pro přečiny krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Vykradený sklep
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích vnikl do suterénu panelového domu. Následně se vloupal do zděné sklepní kóje, ze které si odnesl zavařeniny, několik lahví vína, deku a sportovní potřeby. Oznamovatelka vyčíslila celkovou škodu na více jak pět tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody.
 
 
Teplice, 27. 8. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: pistp@mvcr.cz
 
 
 

vytisknout  e-mailem