Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

"Vypůjčil" si autobus

Zřejmě chtěl jet do Holic, půjčil si autobus a naboural 

Pardubičtí kriminalisté šetří případ týkající podezření ze spáchání hned pěti trestných činů, z čehož je podezřelý třiatřicetiletý muž z Pardubic.
Ten měl na autobusovém nádraží v Pardubicíchnejdříve vniknout do neuzamčeného autobusu s klíčem v zapalování a  odjet s ním směrem na Holice. Po cestě údajně nastoupil jeho známý a sním pokračoval v jízdě. V obci Sezemice měl nabourat do rodinného domu a dopravního značení. I po tomto střetu pokračoval dál, ale po chvíli si cestu zřejmě rozmyslel a otočil se zpět do Pardubic. Při jízdě ho zachytily kamery města Sezemice.
V Pardubicích autobus zahlédla policejní hlídka, která se ho na „rychlodráze“ spojující komunikci u Nádraží ČD a sídliště Dubina snažila předepsaným způsobem zastavit. Nejdříve na nic řidič autobusu nereagoval, ale po chvíli zastavil. Když policisté přišli k autobusu, na místě řidiče nikdo nebyl. V autobusu však byli dva muži, kteří se vydávali za cestující.
V tu chvíli se autobus začal opět rozjíždět. Toho si ani jeden z mužů uvnitř nijak zvlášť nevšímal. Policejní hlídka je vyzvala, aby autobus zajistili proti pohybu. Naštěstí jeden z mužů strhl řízení vpravo a autobus se  zastavil o vyvýšený obrubník zálivu autobusové zastávky.
Co následně dělali „cestující“? Ti ještě nějakou dobu  odmítali vystoupit, ale nakonec přece jen otevřeli zadní dveře. Jeden z nich na policisty neustále pokřikoval, hlídku sprostě urážel a nakonec došlo i k fyzickému napadení. Muži zákona tohoto pána „zpacifikovali“, poučili ho o jeho právech a přiložili mu služební pouta. Jelikož z jeho dechu byl značně cítit alkohol, došlo i na dechovou zkoušku. Její výsledek byl pozitivní - 2,60 promile alkoholu. Mimo jiné policisté provedenou lustrací zjistili, že třiatřicetiletý muž není držitelem příslušného řidičského oprávnění a že do roku 2011 má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. Vzhledem k jeho stavu a agresivnímu chování tak skončil na protialkoholické záchytné stanici. Druhý den si ho převzali na oddělení kriminalisté a třiatřicetiletý muž z Pardubic „vyprávěl“, jak k autobusu přišel, jak a kam směřovala jeho jízda.
V současné chvíli je  podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, ohrožení pod vlivem návykové látky, řízení motorového vozidla bez příslušného řidičského oprávnění, útoku na veřejného činitele a z neoprávněného užívání cizí věci, za což mu hrozí až tři roky odněnětí svobody. V současné době se rozhoduje o uvalení vazby.
nprap. Eva Maturová
27. srpna 2009

Odkazy do noveho okna

27.8.09 Autobus 1

Pohled na přední část autobusu 

Detailní náhled

27.8.09 Autobus 2

Poškození boku autobusu 

Detailní náhled

27.8.09 Autobus 3

Dost výmluvný obsah odpadkového koše aut... 

Detailní náhled

27.8.09 Autobus 4

Poškození domu po nehodě autobusu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem