Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vyráběl a prodával konopnou mast

KROMĚŘÍŽSKO: Nyní čelí obvinění z trestných činů neoprávněné podnikání a nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. 

Nedávno obvinil komisař z Oddělení hospodářské kriminality v Kroměříži dvaašedesátiletého muže z Holešovska z trestných činů neoprávněné podnikání a nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Obviněný od konce roku 2011 do listopadu roku 2015 vyrobil bez jakéhokoliv oprávnění nejméně 5 250 balení konopných mastí. Kosmetický přípravek pak prodával prostřednictvím vlastních internetových stránek či přes veřejné inzertní internetové portály. Tímto prodejem dosáhl zisku bezmála půl milionu korun.

Koncem roku 2015 jsme u muže provedli domovní prohlídku, při které jsme zajistili pět kilogramů konopné masti v 87 kelímcích o objemech 150 ml a 50 ml a také rostliny konopí. Obviněný si rostlinky sám pěstoval doma. Podle znaleckých posudků by se ze zajištěného konopí dalo vyrobit bezmála šedesát osm kilogramů masti. Kriminalisté na případu pracovali více jak rok.

Muži nyní za tuto trestnou činnost hrozí až pětileté vězení.  

27. dubna 2017, por. Mgr. Simona Kyšnerová

Odkazy do noveho okna

konopná mast

konopná mast 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem