Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vyráběl pervitin

CHOMUTOVSKO - Skončil ve vazbě; Nesmí domů, vyhrožoval matce a další zprávy. 

Ve vazební věznici skončil 39letý muž z Mostecka. Policejní komisař mu předtím předal obvinění ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Podle zjištění kriminalistů 39letý muž vyráběl v domě na Chomutovsku pervitin. Policisté jej přistihli přímo při činu a tak podezřelý skončil v policejních poutech. Zároveň zajistili 500 g pervitinu v tekutém a tuhém stavu. V objektu byly nalezeny předměty s největší pravděpodobností sloužící k výrobě omamných a psychotropních látek. Policisté musí s upřesňujícím verdiktem počkat na výsledek odborného zkoumání. Obviněný muž se této trestné činnosti nedopustil poprvé, před soudem stál kvůli drogám již několikrát. V případě uznání viny mu kvůli tomu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

Nesmí domů, vyhrožoval matce
Deset dnů nesmí domů 36letý muž z Chomutovska. Policisté ho rozhodnutím vykázali z prostor, ve kterých měl již nějakou dobu vyhrožovat svojí matce. Muž měl také opakovaně pod pohrůžkou násilí po poškozené požadovat peníze a různě ji obtěžovat hanlivými výrazy. Podle zjištění policistů se jeho agresivní chování  stupňovalo a žena z něj měla stále větší obavy. Své výhrůžky měl prokládat různými naschvály a hlučným chováním. Když to žena nechtěla snášet a zamkla se před ním, tak měl násilím vykopnout dveře. Situace se vystupňovala koncem minulého týdne, když měl poškozenou začít obtěžovat i v jejím zaměstnání. Údajně po ní chtěl peníze. Slovně měl napadnout i její kolegyni, která se jí zastala a požádala ho, aby odešel. Muž z Chomutovska si za to od policejní vyšetřovatelky vyslechl obvinění hned z čtyř trestných činů – vydírání, nebezpečné vyhrožování, porušování domovní svobody a výtržnictví. V případě, že stane před soudem, může skončit ve vězení až tři roky.

Nalezl peněženku, nechal si ji
V hledáčku jirkovských policistů skončil 19letý mladík. Ti ho viní ze dvou majetkových deliktů. V prvním případě měl v první polovině března nalézt peněženku s platební kartou a s doklady, a tu si měl ponechat. K zapomenuté věci si měl přijít ve vozidle taxi coby zákazník. Peněženka podle všeho patřila předchozímu cestujícímu. S platební kartou měl následně provést nejméně tři nákupy bezkontaktním způsobem. Škoda přesáhla částku jednoho tisíce. Policisté mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Dalšího činu se měl dopustit minulý týden. Násilím se měl v noci dostat do místní restaurace s údajným úmyslem získání finanční hotovosti. Prostor měl prohledat, ale nakonec odešel s prázdnou. Peníze podle všeho nenalezl. Škoda na poškození objektu byla vyčíslena na téměř 4.900 korun. Za noční výlet si od policistů převzal sdělení podezření ze spáchání trestného činu krádež vloupáním. Podíl na tomto skutku má mít ještě jeden muž, 21letý Chomutovan. Ten sice údajně nebyl v prostorách provozovny, ale měl být u toho a sledovat situaci zvenku. I on si za to vysloužil sdělení podezření ze spáchání trestného činu krádež vloupáním ve spolupachatelství. 
Případy jsou vedeny ve zkráceném přípravném řízení.

Hádku ukončil úder baseballovou pálkou
Sdělení podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví ve stádiu pokusu si v těchto dnech od vejprtských policistů vyslechl 27letý muž z Chomutovska. Důvodem k tomu bylo poněkud razantnější řešení konfliktu. Mladý muž se měl začátkem března dostat do slovní rozepře s jedním zákazníkem prodejny benzinové čerpací stanice na Chomutovsku. Během hádky se náhle měl sebrat a jít do auta pro baseballovou pálku. Tou měl muže uhodit do nohy. Policisté během šetření museli počkat na výsledek lékařské zprávy a událost byla v počátku vedena jako přestupkové jednání. Nyní je šetřena ve zkráceném přípravném řízení.

Por. Alena Bartošová
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

28. března 2019

vytisknout  e-mailem