Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vyráběl pervitin

CHOMUTOV - Muž měl štěstí, Kradl v marketu.... 

Vyráběl pervitin

 

Policejní komisař obvinil z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy 23letého muže z Kadaně. Od začátku letošního roku prodával na různých místech ve městě zakázanou látku metamfetamin. Provedená domovní prohlídka držení drogy potvrdila, zajištěné věci budou nyní zkoumat specialisté. Vzhledem k tomu, že obviněný byl v nedávné minulosti za obdobné jednání řešen soudem v Chomutově, skončil po nezbytných úkonech v policejní cele. Na státní zastupitelství byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. Následně byl na příkaz Okresního soudu eskortován do vazební věznice v Litoměřicích. V případě odsouzení mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.
 
Muž měl štěstí
Na policejní oddělení v Klášterci nad Ohří se obrátil muž z Děčína a oznámil, že zapomněl na toaletě benzínové čerpací stanice peněženku s finanční hotovostí
a osobními doklady. Když se na místo vrátil, byla peněženka pryč. Vyšetřování trestného činu budou moci policisté odložit. Ke krádeži totiž nedošlo, peněženka byla nalezena a v pořádku vrácena majiteli.
 
Kradl v marketu
32letý muž z Mostu je podezřelý z krádeže. Při návštěvě chomutovského marketu odcizil vystavený satelitní přijímač za téměř 6500 korun. S lupem pak prošel bez řádného zaplacení pokladním prostorem. Po nezbytných úkonech byl muž propuštěn na svobodu, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Zloděj na zahrádce
Vloupání do zahradního domku na Březenecké ulici vyšetřují chomutovští policisté. Kdosi vnikl na pozemek zahrady, dostal se do altánu a odcizil dětskou benzínovou motorku, nářadí a křovinořez. Z místa utekl přes další zahrady. Majitel vyčíslil škodu na téměř 15 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže a porušování domovní svobody.
 
Jezdil bez řidičáku
Na sídlišti Kamenná v Chomutově kontrolovali policisté projíždějící nákladní vozidlo, které řídil 23letý muž z Jirkova. Na vyžádání nemohl předložit řidičský průkaz. Lustrace prokázala, že má muž platnou blokaci řidičského oprávnění, kterou vyslovil Obvodní soud Praha. Po skončení trestu znovu o navrácení řidičského oprávnění nepožádal. V tomto případě na něj čeká obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Ve vězení může skončit až na tři roky.
 
Odnesl kolo, cukr i olej
Klášterečtí policisté vyšetřují vloupání do sklepní kóje v ulici Okružní. Kdosi vnikl do vchodu panelového domu, dostal se až do suterénu a ze sklepa poškozeného odcizil věci za téměř 28 tisíc korun. Kromě pánského jízdního kola sebral i vyřazený starší počítač, dámskou cyklistickou přilbu, deset kilogramů cukru krystal a třináct kusů lahví se stolním olejem. V případě dopadení se pachatel nevyhne obvinění z krádeže.
 
3. června 2013  
nprap. Marie Pivková
piscv@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem