Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vyráběl zbraně a vyhrožoval

DĚČÍN - Vyráběl zbraně a vyhrožoval; Do sklepa pro kabely; Vypáčil šuplík v kanceláři; Drzost zlodějů nezná mezí 

Trestní stíhání pro nebezpečné vyhrožování a nedovolené ozbrojování zahájili včera rumburští kriminalisté proti třiašedesátiletému muži. Ten měl ve středu ve večerních hodinách v Krásné Lípě fyzicky napadnout svou o pět let mladší družku a k dovršení všeho jí ještě vyhrožovat zabitím a zastřelením. To v ní vzbudilo důvodnou obavu o život a zdraví, takže zavolala na pomoc místní policisty. Ti dorazili záhy a po vstupu do obydlí je čekalo překvapení v podobě slušné sbírky střelných zbraní. Muži zákona postupně nalezli několik pušek, dvě pistole, slepé i ostré střelivo různých ráží, střelný prach a množství všelijakých součástí a polotovarů. V případě některých exponátů šlo pouze vzduchovky, ale byly zde i o podomácku vyrobené zbraně schopné střelby klasickými náboji. Zadržený, který není držitelem zbrojního průkazu pro žádnou skupinu a kterému policisté naměřili ještě necelé dvě promile alkoholu v dechu, putoval do policejní cely na obvodním oddělení v Rumburku. Obviněnému nyní hrozí odnětí svobody v trvání až pěti let. Stíhání je vedeno na svobodě.
 
 
Do sklepa pro kabely
 
Policistům z Varnsdorfu se podařilo dopadnout devatenáctiletého mladíka, který měl zhruba před deseti dny řádit v prostorách sklepa jednoho místního domu. Odcizil odtud různé kabely. Prodlužovací, přívodní k čerpadlu a od svářečky. Některé musel odříznout. V patře pak  lup ještě doplnil o motorovou pilu a byl ten tam. Zůstala po něm škoda kolem jedenácti tisíc korun. Včera si tedy na obvodním oddělení vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Čelí tak hrozbě až tříletého pobytu v nápravném zařízení.
 
 
Vypáčil šuplík v kanceláři
 
Do kanceláře jedné krásnolipské společnosti pronikl neznámý lapka. Zde vypáčil zásuvku u pracovního stolu a zmocnil se částky devětadvaceti tisíc korun. Po pachateli pátrají místní policisté a v případě, že budou úspěšní, může pachatel čelit v rámci přečinu krádeže hrozbě až dvouletého žaláře.
 
 
Drzost zlodějů nezná mezí
 
Peněženku s doklady, patnácti stovkami a platebními kartami odcizil včera neznámý poberta z kuchyně rodinného domu v Jiřetíně pod Jedlovou. Dovnitř vnikl pravděpodobně otevřenými garážovými vraty. Případ mají na mušce muži zákona z obvodního oddělení ve Varnsdorfu.
 
 
 
 
29.4.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem