Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Varna pervitinu odhalena a zlikvidována

PLZEŇ – Při domovní prohlídce a prohlídce jiných prostor policisté odhalili varnu na výrobu pervitinu a v souvislosti s tím zadrželi dva muže, kteří se podíleli na výrobě této psychotropní látky. 

Plzeňským specialistům zaměřených na drogovou činnost se podařilo odhalit varnu pervitinu a zároveň zadržet dva muže, kteří se podíleli na výrobě této psychotropní látky. Zásah se odehrál před týdnem. Dne 18. února 2020 „spadla klec“ na dva muže z Karlovarského a Plzeňského kraje, které policisté zadrželi nedaleko místa činu v jedné z obcí na Plzeňsku, kde docházelo k výrobě pervitinu za pomocí medikamentů a dalších předmětů, a to nejméně od léta 2019. Při domovní prohlídce a prohlídce jiných prostor kriminalisté zajistili desítky pomůcek, včetně chemikálií a léčiv určených k výrobě psychotropní látky, přičemž v době odhalení již zadržené osoby nestihly dokončit další výrobní proces pervitinu. Mladší ze zadržených osob měl za úkol svému staršímu komplici pomáhat přepravovat chemikálie a další předměty určené k výrobě pervitinu ze skladu na místo výroby a naopak a pomáhat i při samotném výrobním procesu. Vozidlo, kterým vše přepravoval, se tak stalo tzv. „mobilní varnou“. Pervitin měl být vyráběn nejen pro vlastní potřebu, ale i pro účely distribuce dalším osobám.

Dne 19. února 2020 policejní komisařka zahájila trestní stíhání dvou osob ve věku 35 a 22 let, které obvinila ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, kdy 35letý muž měl čin spáchat dílem dokonaným a dílem ve stádiu pokusu a 22letý muž měl tento čin spáchat formou účastenství. Obviněným hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Oba muži jsou stíháni na svobodě.

nprap. Veronika Hokrová
27. února 2020

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem