Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vyrušila zloděje

Novojičínsko - Pachatel okradl majitelku, když spala. 

Spánku mladé ženy využil zloděj, který se v pátek 1. července ráno vloupal přes vstupní dveře do bytu v Bílovci. Pachatel překonal zámek vstupních dveří a prohledal přízemní byt, ve kterém v té době žena spala. Z pokojů postupně odcizil finanční hotovosti. Majitelce způsobil škodu přes osm tisíc korun. Pachatel byl při krádeži vyrušen majitelkou a z místa činu utekl.
Bílovečtí policisté po pachateli přečinu krádeže a porušování domovní svobody usilovně pátrají.
 

Stalo se …
 

 
Všímavý pracovník bezpečnostní agentury zadržel dva zloděje

 
V rukou  policie skončili dva zlodějíčci, kteří v minulých dnech  kradli v příborské prodejně. Dopadnout dva zloděje se v sobotu  2.  července podařilo všímavé ostraze jedné prodejny v Příboře.
První krádež se stala krátce po deváté hodině dopoledne. Jednačtyřicetiletý muž odcizil 5 kusů lahví 0,7 litrů alkoholu v hodnotě přes tisíc korun. Lahve s alkoholem si uschoval za kalhoty a následně byl pracovníkem bezpečnostní agentury zadržen  za  pokladnou.
Další zloděj kradl ve stejné prodejně v odpoledních hodinách. Jednadvacetiletý mladík se v prodejně  pokoušel ukrást zboží. Jednalo se o sprchové gely a několik balení sýrů v hodnotě přes dvě stě korun. Jeho počínání  však neušlo pozornosti ostrahy. Všímavý pracovník bezpečnostní  agentury jej i s lupem, uschovaným do taštičky, kterou měl  zavěšenou na rameni, zadržel za pokladnou.
Kuriózní na případech je, že se krádeže staly ve stejné prodejně a to necelých devět hodin po sobě.
Zlodějům, kteří byli již v minulosti za  majetkové delikty trestáni, hrozí až tři roky vězení.
 
 
Vloupání do stáje
 
Neznámý pachatel vnikl v noci na 2. července do stáje u domu v Trojanovicích, kde se volně pohyboval a odcizil kompletní sadu koňského postroje a 2 kusy železných stahovacích řetězů. Majiteli stáje byla způsobena škoda odcizením za téměř deset tisíc korun. Frenštátští policisté  po  pachateli krádeže a odcizených věcech intenzivně pátrají.
 
 

Tiskový servis ze dne 4. července  2011.
 
 
nprap. Zbyněk Tomšík
tiskový mluvčí
 
Preventivně informační skupina Nový Jičín
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
 
tel.: 974 735 207/8,
mob.: 602 161 739
e-mail:
tisknj@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem