Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vyšetřování vraždy v Chlumci n/C je ukončeno

KRAJ- Vyšetřovatel věc odložil pro nedostatek věku pachatele 

AKTUALIZACE - 7.8.2013  

Krajští kriminalisté ukončili v těchto dnech vyšetřování vraždy v Chlumci nad Cidlinou, ke které došlo 18.3.2013 (více zde http://www.policie.cz/clanek/aktualizace-v-chlumci-n-c-nalezl-syn-mrtvou-matku.aspx).

 
Vyšetřovatel věc odložil pro nedostatek věku pachatele a spisový materiál odeslal na Krajské státní zastupitelství v Hradci Králové s návrhem na zahájení řízení proti dítěti mladšímu 15let.
 
Po provedení všech potřebných vyšetřovacích úkonů, včetně znaleckých posudků z oboru psychiatrie, psychologie, soudního lékařství a toxikologie bylo jednoznačně prokázáno, že pachatelem je nezletilá osoba, která vraždu spáchala s předchozím rozmyslem a zvlášť surovým způsobem. Žena zemřela na následky několika desítek bodnořezných zranění, které ji nezletilý chlapec zasadil.
 
mjr. Mgr. Ivana Ježková
7.8.2013, 9:00
 
 
AKTUALIZACE - 20. 3. 20013
 
Kriminalisté při vyšetřování tragédie v Chlumci nad Cidlinou, kde v pondělí 18. 3. 2013 zemřela násilnou smrtí 50letá žena, došli k jednoznačnému závěru, že za tímto činem stojí nezletilá osoba, která se k činu doznala. Žena zemřela na mnohočetná bodnořezná zranění. K motivu, který vedl k tragédii, se s ohledem na rodinu nebudeme vyjadřovat.
Ostatní vyšetřovací verze kriminalisté tímto vyloučili.
Vzhledem k tomu, že osoba je mladší 15 let, není tedy trestně odpovědná. Podle zákona č. 218/2003 sb., o soudnictví ve věcech mládeže, nemůžeme k případu více informací sdělit.
mjr. Mgr. Ivana Ježková, 20.3.2013
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Krajští kriminalisté od včerejších odpoledních hodin vyšetřují úmrtí 50leté ženy, kterou v Chlumci nad Cidlinou nalezl v místě bydliště její nezletilý syn. Podle lékaře žena zemřela násilnou smrtí. Kriminalisté tedy začali případ vyšetřovat jako vraždu.
 
Vzhledem k tomu, že vyšetřování je na počátku, není možné v tuto chvíli bližší informací sdělovat. Kriminalisté pracují s několika vyšetřovacími verzemi, mimo jiné pátrají i po dvou mužích, kteří se mohli v okolí místa činu pohybovat. Jejich bližší popis ovšem zatím k dispozici nemají.

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 19. 3. 2013, 10:00

vytisknout  e-mailem