Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vyšetřování vraždy ve Vrchlabí ukončeno

KRAJ - Vyšetřovatel podává návrh na podání obžaloby. 

V těchto dnech vyšetřovatel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje ukončil vyšetřování vraždy, ke které došlo 11. 11. 2014 na vrchlabské ubytovně (více zde). Spisový materiál zaslal dozorujícímu státnímu zástupci s návrhem na podání obžaloby pro spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy.

Z vyšetřování jednoznačně vyplynulo, že obviněný 38letý muž popíjel společně s 33letou obětí od ranních hodin alkohol. Poslední láhev vodky, kterou měli vypít společně, ale vypil starší z mužů sám. To mělo mladšího tak rozčílit, že ho začal verbálně napadat, vyčítal mu vypitou vodku a také nevrácenou dvou set korunovou půjčku. Po té ho měl několikrát udeřit pěstí do obličeje. Starší muž popadl kuchyňský nůž a na chodbě ubytovny jej několikrát bodl. Způsobená bodnořezná zranění byla smrtelná.

U obou mužů krevní odběry prokázaly přítomnost alkoholu v krvi ve výši více než 2 promile a také přítomnost metamfetaminu.

Pro účely vyšetřování byli přibráni znalci z oborů psychiatrie, psychologie, toxikologie a soudního lékařství.

Obviněný muž se k činu doznal, a to před i po obvinění a s policisty od počátku spolupracuje. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až 18letý trest odnětí svobody.

mjr. Mgr. Ivana Ježková
29.1.2015, 8:00

vytisknout  e-mailem