Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vyšetřovatel odložil případ utonutí chlapce v bazénu

Učitelka ani plavčík za smrt mladého plavce nebudou trestně stíháni. 

Zlín - Za smrt osmnáctiletého chlapce ve zlínském plaveckém bazénu zřejmě nebude nikdo trestně stíhán. Vyšetřovatel zlínské policie zahájil trestní stíhání jak plavčíka, tak i učitelky. Státní zástupce ho ale zrušil a případ odložil.
Student zlínské střední školy se v městských lázních ve Zlíně utopil při poslední hodině plavání před loňskými vánočními prázdninami. Jeho bezvládného těla si všimla náhodná plavkyně. Na místo okamžitě dorazila policie i záchranná služba, která mladého plavce neúspěšně oživovala asi padesát minut. Z pitvy vyplynulo, že mladík zemřel na následky udušení z utopení, lékaři nenašli žádné známky cizího zavinění.
Vyšetřovatel zlínské policie nechal vypracovat podrobné znalecké posudky, ze kterých vyplynulo, že učitelka tělocviku porušila důležitou povinnost vyplývající ze školského zákona. Ten jí ukládá, že musí být vždy bez výjimek přítomna v hodinách tělesné výuky. Učitelka však přišla do plaveckého bazénu až v době, kdy zde zasahovala záchranka. Žáci byli bez dozoru asi tři čtvrtě hodiny.
Devětačtyřicetiletou ženu jsme původně obvinili z trestného činu ublížení na zdraví. Znalecký posudek se zabýval i pochybením plavčíka, který se měl dopustit stejného trestného činu. Chlapce si plavčík nevšiml, přestože pod vodou musel být několik minut. Plavčík přitom zodpovídá za bezpečnost všech návštěvníků ve vodě.
I přes zjištěné skutečnosti státní zástupce případ odložil, protože nebyla prokázána příčinná souvislost mezi jednáním obviněných a utonutím poškozeného.

vytisknout  e-mailem