Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Vyšetřujeme dva případy vykradených domů

HODONÍNSKO: Zloději šli po penězích, elektronice i malotraktoru. 

Policisté na Hodonínsku o víkendu zaevidovali dva případy krádeže vloupáním do rodinného domu. První z nich byl oznámen z obce Nechvalín. Neznámý pachatel se v nedávné době vloupal do místního rodinného domu poté, co překonal plot zahrady a ze dvora se dostal do domu samotného. Využil situace, že v domě nikdo nebyl a tak jej v klidu prohledal. Z domu pak odcizil plazmový televizor a kliky ze dveří. Ze stodoly pak odcizil zahradní traktor, půdní kultivátor s vozíkem a křovinořez. Celkově napáchal majitelům domu škodu přesahující 100tisíc korun.

V neděli byl zaznamenán případ vloupání do rodinného domu v obci Dolní Bojanovice. Pachatel využil okamžiku, kdy majitelka domu byla na mši svaté v místním kostele a během této doby jí dům vykradl. Po násilném vniknutí do domu prohledal dům a nalezl obálku, ve které bylo 20tisíc korun. Tuto obálku vzal a z domu odešel.

Policisté na místech zajistili stopy, které budou dále vyhodnocovat a zjišťovat komu patří. Po pachatelích obou případů pátrají. V případě dopadení budou obviněni z trestných činů Krádež a Porušování domovní svobody. Za to jim u soudu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.


 

por. Bc. Petr Zámečník, 6. 1. 2014

vytisknout  e-mailem