Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výši platu si vymyslel

DĚČÍN - Listopad uzavírá podvod, krádeže a alkohol za volantem 

Televizor za necelých dvacet tisíc korun si na úvěry pořídil šestadvacetiletý filuta z Děčína. Aby ho získal, musel trochu poupravit údaj o výši svého příjmu. Ze všech splátek však uhradil pouze přímou platbu při podpisu smlouvy a do dalších se jaksi nehrnul. Společnosti zůstal dlužen zhruba šestnáct a půl tisíce korun. Tak se stalo, že po čase došlo na setkání s děčínskými kriminalisty, kteří proti němu zahájili trestní stíhání pro podvod. Může tak být potrestán až dvouletým odnětím svobody.
 
 
Zase ta měď
 
Různé měděné komponenty demontoval ve dvou objektech v okolí Krásné Lípy dvaadvacetiletý mladík. Při tom si nepočínal nijak odborně, takže došlo i na nějaké poškození majetku. Celkově přišly jeho výpravy za barevným kovem majitele na téměř osmdesát tisíc korun. Týden na to si od rumburských kriminalistů vyslechl obvinění z porušování domovní svobody, krádeže a poškození cizí věci. Teď má šanci pobýt v nápravném zařízení až pět let.
 
 
Syn měl krást v matčině bytě
 
Pro krádež a neoprávněné opatření platebního prostředku řeší ve zkráceném přípravném řízení policisté z Benešova nad Ploučnicí devětatřicetiletého mladíka, který měl v bytě své maminky odcizit dva mobilní telefony, peněženku s patnácti stovkami a tři platební karty. Nenechavci se tak může stát, že půjde do vězení až na dva roky.
 
 
Alkohol za volantem slaví další neúspěchy
 
Velmi hazardují řidiči, kteří před jízdou požívají alkohol. Dalším z těch, kteří na to dojeli, je dvaadvacetiletý řidič z Varnsdorfu, kterému policisté v Rumburku při kontrole naměřili při opakované dechové zkoušce bezmála tři promile. Nyní ho ve zkráceném přípravném řízení řeší z ohrožení pod vlivem návykové látky. Z toho se může vyklubat až roční pobyt ve vězení.
 
 
 
 
30.11.2010, Děčín
por. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

 

vytisknout  e-mailem