Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vyslechl si obvinění z 5 trestných činů

KARLOVARSKO – Skončil ve vazební věznici. 

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 19 letého muže z Karlovarska, který má na svědomí pět skutků. Obviněn byl z přečinů Krádež, Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku ve spolupachatelství, Neoprávněné užívání cizí věci, Výtržnictví a Šíření poplašné zprávy ve formě účastenství.

Nejprve měl v polovině července neoprávněně přechovávat platební kartu na cizí jménu. Tu nalezl známý obviněného a předal mu jí. Společně poté provedli neoprávněný výběr z bankomatu ve výši 5 tisíc korun a  peníze si rozdělili.

Na konci srpna měl obviněný využít podnapilosti muže a odcizit mu z příruční tašky finanční hotovost, mobilní telefony a doklady.

V září se měl v Dalovicích zmocnit motorového vozidla a neoprávněně ho užívat, až do doby než došlo k vyčerpání pohonných hmot. Poté vozidlo odstavil.

Na začátku listopadu měl v Karlových Varech fyzicky napadnout před místním obchodním domem ženu, která měla v náručí svého syna a čekala zde na kamaráda. Ženě měl dát facku přes tvář a kopnout jí do břicha, načež poté upadla se synem v náručí na zem. V útoky nepokračoval a z místa utekl. Takového jednání se dopustil i přesto, že byl v květnu tohoto roku za přečin Výtržnictví odsouzen.

Posledního trestného činu se dopustil ve čtvrtek dne 23. 11. ve večerních hodinách, kdy přesvědčil nezletilého chlapce, aby telefonicky oznámil instituci v Karlových Varech zabývající se charitou, že v jejich budově je nástražný výbušný systém. Po přijetí oznámení na místo ihned vyjely policejní hlídky. Na místo byli povoláni i policejní psovodi společně se služebními psi vycvičenými na vyhledávání výbušnin. Z objektu muselo být evakuováno přes dvě desítky osob včetně dětí. Po prohledání objektu bylo zjištěno, že se zde naštěstí žádná výbušnina nenachází.

Kriminalisté se případem ihned začali usilovně zabývat. Již v nočních hodinách byl muž zadržen a následně převezen na policejní služebnu. Po sdělení obvinění policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Státní zástupce návrh akceptoval a soudce muže poslal do vazební věznice. V případě prokázání viny hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Kateřina Krejčí
27. 11. 2017

vytisknout  e-mailem