Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vyslechli si sdělení podezření

KARLOVY VARY - Vyslechli si sdělení podezření 

Krádež na osobě
Kriminalisté sdělili podezření z několika trestných činů dvacetiletému muži z Chebska. Ten se měl dopustit přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Podezřelý muž měl na ulici Moskevská využít nepozornosti pětašedesátileté ženy. V době, kdy chtěla vstoupit do domu, jí z ramene strhl kabelku s osobními doklady a finanční hotovostí.
 
Nic měděného mu není cizí
Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary zadrželi dvaačtyřicetiletého muže. Ten měl v nočních hodinách zadržen policisty v době, než stačil odcizit měděné oplechování střechy kaple sv. Vavřince.  Muž si ke krádeži stačil připravit dřevěný žebřík, po kterém chtěl vylézt na střechu. Policisté také u muže nalezli lano, kleště, šroubovák a další různé nářadí. Než si od policistů vyslechl sdělení podezření z pokusu krádeže, byl umístěn do policejní cely.
 
Zpronevěra
Padesátiletá žena je podezřelá ze spáchání přečinu zpronevěry a poškození cizích práv. Policisté jí podezírají, že měla jako obchodní zástupce firmy, která zprostředkovává půjčky bez vědomí pětadvacetileté ženy na její jméno uzavřít smlouvu o půjčce ve výši 50 tisíc korun. Takto získané peníze užila pro svoji potřebu. Pětadvacetiletou ženu tak poškodila na jejích právech a bankovní firmu tak uvedla v omyl. Policisté během vyšetřování zjistili, že podezřelá žena měla v průběhu minulého roku vybrat od klientů splátky, které pak neodevzdala a také užila pro svoji potřebu. V případě, že soud uzná ženu vinnou, hrozí jí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Neoprávněný zásah do práva k nebytovému prostoru
Tři muži a jedna žena ve věku od čtyřiadvaceti do čtyřiapadesáti let byli ve večerních hodinách zadrženi strážníky v budově bývalé Lidové školy na ulici Táborská. Uvedenou budovu měli protiprávně obsadit a užívat. Po zadržení byli předání policistům, kteří jim sdělili podezření z přečinu neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest.
 
por. Ing. Pavel Valenta
06.02.2013

vytisknout  e-mailem