Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výsledky celokrajské dopravně bezpečnostní akce

V průběhu páteční dopravně bezpečnostní akce se dopravního přestupku dopustil každý devátý řidič. (Hlasová schránka 974 221 116) 

V pátek 27. června 2008 proběhla na území Jihočeského kraje a Pelhřimovska celokrajská dopravně bezpečnostní akce. Policisté svoji pozornost tentokrát zaměřili nejenom na bezpečnost a plynulost silničního provozu, dodržování stanovené rychlosti, ale i na účastníky silničního provozu, kteří nevlastní žádné řidičské oprávnění. V souvislosti s ukončením školního roku věnovali policisté zvýšenou pozornost účastníkům silničního provozu na přechodech pro chodce.

Do páteční akce bylo celkem nasazeno 145 policistů z dopravní a pořádkové policie, kteří společně zkontrolovali 1 200 motorových vozidel. U 22 vozidel, z celkového počtu kontrolovaných, policisté zjistili naprosto nevyhovující technický stav.                                         

SDPvAkciDětiV.jpg SDPvAkciDětiV.jpg

V průběhu akce se řidiči dopustili 140 dopravních přestupků. Celkem 60 řidičů překročilo stanovenou rychlost. Nepřiměřená rychlost stále zůstávájednou z nejčastějších příčin dopravních nehod. Jeden neukázněný řidič usedl za volant po požití alkoholu a dva řidiči se vydali na cestu i přesto, že nevlastní žádné řidičské oprávnění.

V pátek a v sobotu způsobili řidiči na území Jihočského kraje a Pelhřimovska celkem 54 dopravní nehody, při kterých byly dvě osoby zraněny těžce a 15 osob vyvázlo s lehkým zraněním. Pět řidičů požilo před jízdou alkoholické nápoje. Nejčastější příčinou uvedeného počtu dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy, nedání přednosti v jízdě a nepřiměřená rychlost.

vytisknout  e-mailem