Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky červencových DBA

TEPLICE - Během uplynulých tří týdnů proběhlo několik dopravně bezpečnostních akcí. 

     V souvislosti s obdobím letních prázdnin, kdy lze očekávat intenzivní provoz na pozemních komunikacích a zároveň zvýšený pohyb chodců a cyklistů v silničním provozu, se tepličtí policisté zapojili do celorepublikových dopravně bezpečnostních akcí. Ty spočívají především ve zvýšeném dohledu na bezpečnost silničního provozu v rizikových místech, zaměřené jsou obecně na dodržování pravidel silničního provozu, především pak na dodržování nejvyšší povolené rychlosti, zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní a také na kontrolu technického stavu vozidel.
     Ve dnech 4. a 5. července proběhly dvě akce, během kterých policisté zkontrolovali 135 motorových vozidel a zjistili 61 případů porušení platné legislativy. Pedál plynu „přišláplo“ více než bylo vhodné celkem 28 řidičů, v pěti případech neodpovídala vozidla předepsanému technickému stavu a jeden řidič si sedl za volant pod vlivem alkoholu.
      V průběhu druhého týdnu prázdnin se na Teplicku uskutečnily další tři dopravní akce a to ve dnech 8., 11., a 13. července. Policisté během těchto akcí zkontrolovali celkem 127 vozidel a zaevidovali 67 přestupků. Nejčastějším porušením zákona bylo opět překročení nejvyšší povolené rychlosti, kterého se dopustilo 35 řidičů, devět vozidel bylo ve špatném technickém stavu, čtyři osoby nebyly připoutány bezpečnostními a pásy a pěti přestupků se dopustili řidiči nákladních vozidel.
     Zatím poslední dopravně bezpečnostní akce proběhla během uplynulého víkendu, kdy policisté zastavili 107 řidičů, z nichž 22 porušilo platné zákony. Osm vozidel neodpovídalo předepsanému technickému stavu, čtyři osoby nebyly za jízdy připoutány pásy, v jednom případě nebyl použit předepsaný zádržný systém a dva lidé řídili bez dokladů.
     Během těchto akcí policisté přestupcům udělili blokové pokuty v celkové výši 64 600 korun, devět případů bude ve správním řízení řešit příslušný úřad, další dopravně bezpečnostní akce budou pokračovat také v následujících týdnech.
 
 
Teplice 21. července 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem