Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky DBA

TEPLICE - Policisté řešili alkohol za volantem, špatný technický stav i další porušení legislativy. 

     V noci ze středy na čtvrtek proběhla v celém Ústeckém kraji dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování pravidel silničního provozu, především pak na zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní a také na kontrolu technického stavu vozidel.
     Akce se zúčastnili také tepličtí policisté, kteří zkontrolovali 123 vozidel a zjistili 24 případů porušení platné legislativy. Dvanáct vozidel neodpovídalo předepsanému technickému stavu, jedna osoba nebyla za jízdy připoutána bezpečnostními pásy, jeden řidič u sebe neměl řidičský průkaz a dvě osoby řídily, ačkoliv nejsou držiteli příslušného řidičského oprávnění.
     Tři lidé si sedli za volant, ačkoliv před jízdou požili alkohol, všem byly při dechové zkoušce naměřeny hodnoty do 1promile alkoholu v dechu a jejich jednání tak bylo kvalifikováno jako přestupek. Přestupcům byly uděleny blokové pokuty ve výši 6 tisíc, čtyřmi případy se bude ve správním řízení zabývat příslušný úřad.
     Policisté v rámci akce také zadrželi 36letého muže, který má soudem uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Na služebně mu sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu hrozí až dvouleté vězení.
 
Teplice 2. května 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem