Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky DBA

ÚSTECKÝ KRAJ - V minulém týdnu dohlíželi policisté na řidiče v kraji 

     V týdnu od 6. do 13. 10. 2014 probíhala ve spolupráci s mezinárodním sdružením TISPOL celorepubliková dopravně bezpečnostní akce. V Ústeckém kraji do ní policie nasadila 609 policistů, kteří zkontrolovali 4 626 vozidel a zjistili celkem 1 562 dopravní přestupky. Řidiči za tyto přestupky na místě zaplatili 593 100 korun. Správním orgánům obcí bylo oznámeno 77 závažnějších přestupků.

     Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, které policisté řešili v 569 případech. Celkem 362 vozidla byla v nevyhovujícím technickém stavu. Nepoužití bezpečnostních pásů zjistili policisté ve 249 případech a nepoužití zádržného systému ve 12 případech. Po požití alkoholických nápojů usedlo za volant 16 řidičů, u 2 řidičů byl pozitivní test na návykovou látku. Na železničních přejezdech zaznamenali policisté 7 přestupků. Kromě toho usedli 4 řidiči za volant bez řidičského oprávnění a 105 šoférů u sebe nemělo řidičský průkaz. Hlídky také zastavily 14 vozidel bez dálniční známky a pokutovaly 10 chodců, 7 cyklistů a 1 motocyklistu.

     Při kontrolách nákladních vozidel řešili policisté v 11 případech porušení silničního zákona, v 1 případě překročení hmotnosti vozidla. V 10 případech nedodrželi řidiči bezpečnostní přestávky a doby jízdy, třináctkrát došlo k porušení mezinárodní dohody AETR.


por. Šárka Poláčková
14. 10. 2014
 

vytisknout  e-mailem