Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výsledky dopravně bezpečnostní akce

České Budějovice – Včerejšího dne proběhla ne českobudějovicku dopravně bezpečnostní akce. Nejčastějším zjištěným prohřeškem bylo porušení stanovené rychlosti.  

Ve čtvrtek 9. dubna 2009  proběhla na českobudějovicku dopravně bezpečnostní akce, kdy policejní hlídky zaměřily svojí pozornost na dodržování stanovené rychlosti, technický stav vozidel, předepsané doklady pro řízení motorových vozidel a především, zda řidiči před jízdou nebo během jízdy nepožili alkohol či jiné návykové látky. Kontrolní činnost byla zaměřena i na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy, včetně pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených vozidlech.
Do této akce bylo nasazeno celkem 49 policistů, z toho 16 z řad dopravní policie, 8 ze služby pořádkové policie a 25 z celních úřadů.
Českobudějovické policejní hlídky zkontrolovaly celkem 204 vozidel. Celkem v 57 případech se řidiči dopustili přestupku v dopravě. Za tyto přestupky byly neukázněným řidičům uloženy blokové pokuty v částce 36.900 korun. Nejčastějším zjištěným prohřeškem bylo porušení stanovené rychlosti a to ve 20ti případech. Nevyhovující technický stav byl zjištěn ve 12ti případech. Bezpečnostní pásy nepoužilo 11 neukázněných řidičů. Dva z kontrolovaných řidičů usedli za volanty svých automobilů bez příslušného řidičského oprávnění. Ve dvou případech bylo v rámci této dopravně bezpečnostní akce provedenou orientační dechovou zkouškou při kontrolách zjištěno, že dva řidiči před jízdou požili alkohol.

vytisknout  e-mailem