Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výsledky dopravně bezpečnostní akce

Jihočeský kraj – Policisté se zaměřili na řidiče nákladních vozidel a autobusů.  

V uplynulém týdnu proběhla na území celé republiky dopravně bezpečnostní akce v rámci mezinárodní spolupráce TISPOL, kterou vyhlásil policejní prezident. Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje se do akce zapojilo v termínu od 26. do 28. července.  
 
Cílem této akce bylo snížení dopravní nehodovosti v důsledku nedodržování doby řízení, bezpečnostních přestávek a doby odpočinku u řidičů nákladních vozidel a autobusů, nedodržování povinností při přepravě nebezpečných věcí, a nařízení dalších předpisů týkajících se silniční dopravy.
 
Do akce se zapojilo na území našeho kraje celkem 29 policistů dopravní a cizinecké policie a dalších 16 osob z celních úřadů a civilních orgánů. Bylo zkontrolováno více než 140 vozidel. Policisté se zaměřovali kromě výše zmíněného především také na důkladnou kontrolu technického stavu vozidel, kontrolu tachografických zařízení a předkládaných karet řidičů, na pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách, na kontrolu užívání alkoholu či jiných návykových látek u řidičů. Bylo zaznamenáno celkem 56 dopravních přestupků, z nichž 43 vyřešili policisté na místě uložením blokové pokuty. Ve 12 případech zaznamenali policisté nevyhovující technický stav vozidla, v 11 případech porušení dohody AETR (o práci osádek vozidel v mezinárodní silniční dopravě). Devět řidičů nedodrželo bezpečnostní přestávky a dobu jízdy.  Čtyři osoby nebyly za jízdy připoutány.
 
Policisté budou v podobných kontrolách pokračovat i v budoucnu.
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, pisjc@mvcr.cz                 
31. července 2013

vytisknout  e-mailem