Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výsledky dopravně bezpečnostní akce

V úterý zkontrolovali policisté na území Jihočeského kraje a Pelhřimovska více než 2 tisíce vozidel. (Hlasová schránka 974 221 116) 

V úterý 9.září proběhla na území Jihočeského kraje a Pelhřimovska celorepubliková dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena nejenom na zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a zlepšení dopravní kázně, ale i  na dodržování používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, pátrání po hledaných osobách a odcizených věcech.

Do akce bylo nasazeno celkem 134 policistů z dopravní, železnictví a pořádkové policie, kteří zkontrolovali více než 2 tisíce motorových vozidel. V 68 případech nepoužili účastníci silničního provozu bezpečnostní pásy a 48 řidičů překročilo stanovenou rychlost buď v obci nebo mimo ni. Z celkového počtu kontrolovaných osob požilo  6  řidičů před jízdou alkoholické nápoje.

V průběhu úterní akce zjistili policisté celkem 331 dopravních  přestupků, za které uložili 213 blokových pokut a 100 pokut na místě nezaplacených. Zkontrolovali  485 osob a zjistili 3 pachatele trestné činnosti.

vytisknout  e-mailem