Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Výsledky dopravně bezpečnostní akce

PLZEŇSKÝ KRAJ - Policisté se zaměřili zejména na kontrolu rychlosti. 

Další dopravně bezpečnostní akci zacílenou na řidiče motorových vozidel zrealizovali dopravní policisté na území Plzeňského kraje ve dnech z 10. listopadu na 11. listopadu tohoto roku. Policisté se zaměřili u řidičů motorových vozidel zejména na dodržování nejvyšší předepsané rychlosti jízdy a samozřejmě i na další ustanovení, která jim vyplývají ze zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Během této akce zkontrolovali policisté celkem 119 vozidel a zjistili celkem 77 dopravních přestupků, za které v 73 případech uložili v blokovém řízení pokuty ve výši 45 500 korun. Zbývající 4 přestupky pak postoupili k dalšímu projednání na příslušné správní orgány. Nejčastějším zjištěným prohřeškem byla u 65 řidičů překročená předepsaná rychlost a ve čtyřech případech policisté zjistili u motorových vozidel jejich nevyhovující technický stav. U jednoho z kontrolovaných řidičů se prokázala na základě provedené zkoušky na alkohol přítomnost alkoholu, další řidič usedl za volant motorového vozidla pod vlivem drog.

Vzhledem k stále přetrvávající nekázni účastníků silničního provozu a s ohledem na zajištění bezpečnosti v dopravě budou policisté v dopravně bezpečnostních akcích i nadále pokračovat.

por. Mgr. Pavla Burešová
14. listopadu 2016

vytisknout  e-mailem