Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky dopravně bezpečnostní akce

LITOMĚŘICKO – Tentokrát vedl nevyhovující technický stav vozidel. 

Také v litoměřickém okrese probíhala koncem uplynulého týdne krajská dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování pravidel silničního provozu. Policisté kontrolovali zákonem stanovené povinnosti jako zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní, neopominuli kontrolu technického stavu vozidel, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a dodržování dalších předpisů stanovených platnou legislativou. Hlavním cílem této akce není jen represe, ale také preventivní působení na řidiče.

Policisté zkontrolovali několik desítek vozidel a zjistili celkem 15 dopravních přestupků. Většina z nich byla vyřešena na místě uložením blokových pokut v celkové výši 5 900 korun.
Nejvíce řidičů uvízlo v síti dopravních kontrol pro nevyhovující technický stav vozidla, kdy se jednalo o devět případů. Čtyři hříšníci nepoužili během jízdy bezpečnostní pás, jeden řidič překročil nejvyšší povolenou rychlost jízdy a jeden držel v ruce hovorové zařízení během jízdy.
Závažnějším jednáním tří řidičů, kdy se jednalo opět o technický stav, se bude dále ve správním řízení zabývat příslušný úřad.

Pozitivním výsledkem akce jsou dechové zkoušky na alkohol, které byly ve všech případech negativní.

6. února 2023
nprap. Pavla Kofrová
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem