Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výsledky dopravně bezpečnostní akce

Dopravní policisté provedli na území okresu České Budějovice předvánoční dopravně bezpečnostní akci... 

     Dne 20. prosince 2008 od 22:00 do 04:00 proběhla na území okresu Č.Budějovice  dopravně bezpečnostní akce. Činnost policistů byla v akci zaměřena zejména na:
1.      řidiče požívající alkoholické nápoje nebo užívání návykových látek,
2.      osoby, které nevlastní ŘO a další doklady předepsané pro řízení a provoz vozidla,
3.      pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech a osobách, které se protiprávně zdržují na území ČR

     Do akce bylo nasazeno celkem 24 policistů dopravní policie. Celkově bylo zkontrolováno 287 vozidel a zjištěno 20 dopravních přestupků. Z tohoto počtu bylo na místě vyřízeno blokovou pokutou 5 přestupků za 3.900 korun. 3 přestupky byly řešeny blokovou pokutou na místě nezaplacenou v celkové výši 5.500 korun. Do správního řízení bylo předáno celkem 12 přestupků. Mezi zjištěné přestupky patřilo porušení ustanovení zákona o maximální rychlosti, kde byly zjištěny 3 přestupky, za které bylo uloženo  7.500 korun v blokových pokutách. Požití alkoholu bylo zjištěno u 11 řidičů a u jednoho řidiče bylo zjištěno požití drog. U těchto skutků se jedná v pěti případech o trestný čin. Jejich prohřešky budou předány do správního řízení.

vytisknout  e-mailem