Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky dopravní akce

LOUNY - Policisté se zaměřili na nepřipoutané řidiče a alkohol.  

V pátek proběhla v lounském okrese další z dopravně preventivních akcí zaměřená na dodržování bezpečnosti v silniční dopravě. S ohledem na zvýšená rizika v souvislosti s prázdninami, se policisté zaměřili kromě chodců a cyklistů, jež představují nejrizikovější ohroženou skupinu, také na řidiče motorových vozidel. Kontrolovali, zda dodržují v souladu s platnou vyhláškou dopravní předpisy, zaměřili se zejména na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, a také na abstinenci alkoholu za volantem. Rovněž neopomněli kontrolovat mnohý nešvar českých řidičů – telefonování za jízdy. Být vidět na silničních tazích, zejména na dopravně zatížených komunikacích, považují policisté  samo o sobě za dobrou prevenci, která má za cíl přispět k celkovému zklidnění prázdninového provozu.

Policisté nabádají řidiče, aby se za volantem plně věnovali řízení, sledovali situaci v silničním provozu a nevykonávali žádnou další činnost. Je důležité, aby nepodceňovali únavu při dlouhé cestě, aby za volantem motorového vozidla byli pozorní a zodpovědní. Jedině tímto přístupem se podaří snížit počet dopravních nehod a jejich následků.

V rámci této akce, která o víkendu proběhla zároveň s dopravně bezpečnostní akcí celorepublikovou, zkontrolovali policisté 99 motorových vozidel. U 19 řidičů zjistili porušení dopravních předpisů. Osmnáct jich na pokutách v blokovém řízení zaplatilo celkem 4 800 Kč, jeden přestupek postoupili do správního řízení. Z uvedeného počtu přestupků se jich šest týkalo porušení předepsané rychlosti – za tyto prohřešky zaplatili neukáznění řidiči celkem 2 400 Kč. Dva řidiči nepoužili bezpečnostní pásy, sedm jich řídilo motorové vozidlo, které bylo v nevyhovujícím technickém stavu.

Podobné akce plánují policisté i v příštích dnech.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 18. července 2016

vytisknout  e-mailem