Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky dopravní akce

TEPLICKO - Policisté se zapojili do celorepublikové TISPOL dopravně bezpečnostní akce. 

     Včera proběhla celorepubliková dopravně bezpečnostní akce zaměřená na nákladní a autobusovou dopravu a to v rámci mezinárodní organizace TISPOL ((European Transport Police Network), která představuje síť evropských dopravních policií. Klade si za cíl zvyšování bezpečnosti provozu a vynutitelnost práva na silnicích. Usiluje o snížení počtu osob zabitých nebo vážně zraněných při dopravních nehodách na evropských silnicích).
 
     Do akce se zapojili i tepličtí policisté, kteří v rámci akce dohlíželi na dodržování zákazu požívání alkoholu před jízdou a během ní a dalších předpisů stanovených platnou legislativou. Zaměřili se také na dodržování dohody AETR, která předepisuje například profesní způsobilost řidičů, maximální dobu řízení, délku a četnost povinných přestávek, nebo dodržování předepsané doby odpočinku a dohody ADR, která upravuje podmínky přepravy nebezpečných věcí a předmětů, pro jejichž vlastnosti (hořlavost, žíravost, výbušnost a další) může být jejich přepravou ohrožena bezpečnost osob, majetku a životního prostředí.
    
     Policisté během akce zkontrolovali 70 vozidel a zjistili 17 případů porušení platných předpisů. Ve třech případech policisté zjistili nevyhovující technický stav kontrolovaných vozidel, dvě osoby nebyly za jízdy připoutány bezpečnostními pásy. Tři kontrolovaní řidiči nedodrželi bezpečnostní přestávky a dobu jízdy, v jednom případě policisté řešili porušení zákona o silniční dopravě, který upravuje podmínky provozování silniční dopravy prováděné pro vlastní a cizí potřeby za účelem podnikání. Pozitivní zprávou je, že u žádného z řidičů nebyla pozitivní zkouška na alkohol ani jiné návykové látky, policisté přestupcům udělili blokové pokuty v celkové výši 9 400 korun.
    
 
Teplice 23. července 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem