Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky dopravní akce

LITOMĚŘICE – Tentokrát vedou bezpečnostní pásy… 

Ve středu 18. 11. 2015 proběhla na Litoměřicku dopravně bezpečnostní akce. Policisté kontrolovali, zda řidiči motorových vozidel dodržují všechny povinnosti, které jim ukládá platná legislativa, více se pak zaměřili na technický stav vozidel.

V průběhu akce policisté zastavili a zkontrolovali 36 vozidel a zaevidovali 16 přestupků. Řidiči zaplatili na pokutách celkem 3700 korun.

Nejčastějším prohřeškem řidičů, ale i přepravovaných osob bylo nepoužití bezpečnostních pásů během jízdy a to v pěti případech. Čtyři vozidla neodpovídala předepsanému technickému stavu a jeden řidič překročil nejvyšší povolenou rychlost, v dalších případech se jednalo o jiné porušení zákona. Jeden řidič nákladního vozidla nedodržel dohodu AETR, která předepisuje například profesní způsobilost řidičů, maximální dobu řízení, délku a četnost povinných přestávek, nebo dodržování předepsané doby odpočinku.

Policisté kontrolovali také tři řidiče, kteří usedli za volant vozidla s platným zákazem řízení všech motorových vozidel a jeden z nich navíc pod vlivem alkoholu. Těmto hříšníkům bude sděleno podezření pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

V kontrolních akcích bude policie pokračovat i v dalších dnech.

Litoměřice, 19. 11. 2015, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem