Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Výsledky dopravní akce

PLZEŇSKÝ KRAJ - Mezi kontrolovanými řidiči byl i jeden pod vlivem alkoholu. 

     Při dopravně bezpečnostní akci, o které jsme včera informovali, byl na Rokycansku přistižen i jeden řidič pod vlivem alkoholu. Jeho protiprávním jednáním se nyní bude zabývat dle věcné příslušnosti správní orgán.

     V rámci Plzeňského kraje se akce zúčastnilo 127 policistů dopravní a pořádkové služby. Na konci plánované akce byly o půlnoci sečteny i výsledky. Celkem zkontrolovali policisté 683 vozidel a v rámci provedených silničních kontrol zjistili 154 přestupků v dopravě. Ve 147 případech je vyřešili na místě uložením blokové pokuty, jejichž celková výše překročila 51 tisíc korun.  Sedm přestupků  bude oznámeno správnímu orgánu. Nejčastěji se jednalo o protiprávní jednání související s nevyhovujícím technickým stavem (32 případů) a porušení stanovené rychlosti jízdy (26x). "Prohřešky" řidičů se ale také týkaly  nepoužití bezpečnostních pásů (17x) a zádržných systémů (2x). V policejní síti však "uvízl" i jeden chodec a jeden cyklista.

 

     V souvislosti se změnami počasí opětovně dopravní policisté řidiče varují. Je zřejmé, že abychom se bezpečně vrátili do cíle našich cest, musíme se samozřejmě mimo dodržování stanovených pravidel na jízdu maximálně soustředit a vždy přizpůsobit rychlost jízdy stavu a povaze vozovky. To je totiž jedna z nejčastějších příčin všech dopravních nehod.

 

por. Bc. Jana Tomková
6.12.2013

vytisknout  e-mailem