Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky kontrol na silnicích

TEPLICE - Včera se policisté zaměřili na osobní i nákladní dopravu. 

     Včera proběhla na Teplicku  dopravně bezpečnostní akce, během které se policisté zaměřili na dodržování pravidel silničního provozu na komunikacích, především pak na používání bezpečnostních pásů a dodržování nejvyšší povolené rychlosti.
     Během akce policisté zastavili 152 vozidel a zaevidovali 59 přestupků. Nejčastějším porušením zákona bylo nepoužití bezpečnostních pásů během jízdy, připoutáno nebylo celkem 13 osob, dvanáct vozidel nevyhovovalo předepsanému technickému stavu. Osm řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost a dva nepředložili doklad o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla. Celkem byly přestupcům uděleny blokové pokuty ve výši 14 900 korun, jedním přestupkem se bude ve správním řízení zabývat příslušný úřad.
    
     Paralelně se tepličtí dopravní policisté zaměřili na kontrolu nákladních vozidel. Ve spolupráci s Centrem služeb pro silniční dopravu (CSPSD) a s německými policisty, se kterými dlouhodobě spolupracujeme jak v rámci dohledu nad bezpečností silničního provozu, tak v dalších oblastech, po několik hodin zastavovali kamiony a kontrolovali veškeré náležitosti, které musí vozidla i řidiči splňovat.
     Zaměřili se na dodržování dohody AETR, která předepisuje například profesní způsobilost řidičů, maximální dobu řízení, délku a četnost povinných přestávek, nebo dodržování předepsané doby odpočinku a dohody ADR, která upravuje podmínky přepravy nebezpečných věcí a předmětů, pro jejichž vlastnosti (hořlavost, žíravost, výbušnost a další) může být jejich přepravou ohrožena bezpečnost osob, majetku a životního prostředí.
     Nezapomněli ani na vážení vozidel, která často převáží větší náklad, než zákon umožňuje a překračují tak nejvyšší maximálně povolené hmotnosti jednotlivých vozidel, či jejich souprav, případně maximálně povolené hmotnosti na jednotlivé nápravy i na skupiny náprav, což má nejen negativní dopad na kvalitu komunikací, ale i na ovladatelnost jízdních souprav během jízdy.
     Během akce policisté zaevidovali sedm porušení platné legislativy, nejčastějším porušením zákona byl nevyhovující technický stav, jeden řidič nedodržel bezpečnostní přestávku a předepsanou dobu jízdy.
     Celkem policisté řidičům kamionů uložili blokové pokuty ve výši 3 200 korun, jeden případ na místě předali k projednání ve správním řízení úředníkům Krajského úřadu Ústeckého kraje, kteří se na akci také podíleli.
 
 
Teplice 11. září 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
Odkazy do noveho okna

kontrola nákladní dopravy

kontrola nákladní dopravy 

Detailní náhled

kontrola nákladní dopravy

kontrola nákladní dopravy 

Detailní náhled

kontrola nákladní dopravy

kontrola nákladní dopravy 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem