Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky opatření

LOUNY - Kontroly na festivalu a v restauračních zařízeních. 

V rámci zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti v silničním provozu proběhlo v době od 26. 8. do 28. 8. 2016 na hudebním festivalu ve Vroutku bezpečnostní opatření. Kromě policistů pořádkové služby a dopravních policistů z lounského územního odboru se do zmíněného opatření zapojili i policisté Speciální pořádkové jednotky Ústí nad Labem. V průběhu pořádání festivalu nedošlo k žádnému narušení veřejného pořádku, útoku na veřejného činitele, zranění osob či vážné dopravní nehodě. Policisté zkontrolovali 86 osob a stejný počet motorových vozidel. Zjistili 22 přestupků v dopravě, za něž uložili pokuty v celkové výši 14 500 Kč. Dva řidiče přistihli při řízení pod vlivem návykových látek. Dále policisté vyjížděli k několika oznámením týkajících se krádeží.

Šetří například krádež věcí z předsíňky stanu, odkud neznámý pachatel odcizil mobilní telefon a finanční hotovost. Dále kabelku s věcmi, kterou si poškozená volně odložila před stan a měla v ní mobilní telefon, peněženku s finanční částkou, doklady a platební kartou. Způsobená škoda přesahuje 36 000 Kč. Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Dočesná a zloději - buďte opatrní na své věci !

Na další akci budou policisté dohlížet i příští víkend, kdy v Žatci proběhne tradiční Dočesná. Kromě zajištění veřejného pořádku po celou dobu konání této akce se policisté zaměří i na řidiče. Samozřejmostí budou silniční kontroly, při kterých nebudou chybět dechové zkoušky na případná zjištění alkoholu před jízdou.

V této souvislosti policisté nabádají účastníky Dočesné, aby byli obezřetní na své věci. Právě při podobných akcích se policisté často setkávají s kapesními krádežemi. Bohužel právě na takové akce, kde je větší shluk lidí na jednom místě, dorazí i zloději, a ty pak nic jiného nezajímá, než jak snadno přijít ke své kořisti. Vytipují si nějakou oběť, často pod vlivem alkoholu, nebo která si dost dobře nehlídá svoje věci, a pak ji v nestřeženém okamžiku okradou. Proto se snažte těmto situacím zabránit vy sami a svůj majetek si dobře hlídejte.   

Všeobecná doporučení:
 
  • V prostředcích MHD, na ulicích a v místech většího výskytu lidí věnujte zvýšenou pozornost svým taškám, kabelkám a zavazadlům, 
  • nenoste u sebe velkou finanční hotovost, 
  • peněženku a doklady noste pokud možno odděleně, 
  • pokud u sebe nosíte bezpečnostní kód k platební kartě, noste jej odděleně od karty, 
  • pokud vám byla platební karta odcizena, ihned zablokujte účet, 
  • nenoste doklady a peníze v bočních kapsách batohů, tašek ani ošacení, 
  • mobilní telefon ukládejte v upevněném pouzdře na místo o němž máte největší přehled nebo do vnitřních kapes oděvů, 
  • v obchodě neukládejte tašky, batohy a jiná příruční zavazadla do nákupních vozíků.

 

Policisté kontrolovali i podávání alkoholu mládeži

V pátek večer se policisté Územního odboru Louny v součinnosti s kolegy speciální pořádkové jednotky a kurátorkou MěÚ v Podbořanech rozjeli do vytipovaných heren, barů a diskoték na Podbořansku, aby zjistili, zda se nepodává mládeži alkohol. Ve čtyřech provozovnách zkontrolovali sedm mladistvých do osmnácti let, z nichž pouze jedna osoba starší 15ti let měla pozitivní dechovou zkoušku na alkohol. U nikoho dalšího z kontrolovaných policisté požití alkoholu či jiných omamných a psychotropních látek nezjistili. Poskytnutí alkoholu mladistvému policisté zaevidovali a dále se bude šetřit. Na podobné akce se policisté lounského okresu zaměří i v příštích dnech.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 29. srpna 2016

 

 

vytisknout  e-mailem