Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky pátečních kontrol

LITOMĚŘICE – Hřešili řidiči i chodci…  

V pátek 16. 12. 2016 proběhla také v litoměřickém okrese dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování pravidel silničního provozu. Při této akci se policisté více zaměřili na užívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní a také na kontrolu viditelnosti chodců.

Během akce policisté zastavili 41 vozidel a zaevidovali 15 případů porušení zákona.

Celkem byly přestupcům uděleny blokové pokuty ve výši 1200 korun.

Dva z kontrolovaných řidičů usedli za volant vozu pod vlivem alkoholu, jeden z přestupců řídil bez platného řidičského oprávnění, čtyři řidiči zaparkovali nesprávně svá vozidla na místech, kde by mohlo vlivem nepřehlednosti dojít např. k dopravní nehodě. V ostatních případech se jednalo např. o chybějící doklady či jiné porušení zákona.

Policisté během akce na silnicích přistihli také dva chodce, kteří neměli žádné prvky z reflexních materiálů a porušovali tak zákon. (Dnem, 20. února 2016, nabyla účinnosti novela zákona č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích, která mimo jiné zavádí novou povinnost pro chodce, a to mít na sobě reflexní prvky.)  

Závažnějším jednáním šesti řidičů se bude dále ve správním řízení zabývat příslušný úřad. Jedenkrát pro jízdu pod vlivem alkoholu, 4x pro nesprávné parkování vozidel a 1x pro jízdu bez řidičského oprávnění.

Obdobné akce budou pokračovat i v příštích dnech.

 

Litoměřice, 19. 12. 2016, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

       +420 724 101 966

e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem