Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky preventivně bezpečnostní akce

LOUNY - V rukou policistů opět uvízlo několik řidičů pod vlivem. 

V průběhu uplynulého víkendu proběhla v lounském okrese preventivně bezpečnostní akce zaměřená zejména na bezpečnost v silniční dopravě, na veřejný pořádek a pátrání po osobách a věcech. Během tohoto bezpečnostního opatření zkontrolovali policisté 183 osob a 158 motorových vozidel. Zjistili 21 přestupků, za které uložili pokuty ve výši 7 500 Kč. Do správního řízení oznámili 6 přestupků. V průběhu akce zadrželi 4 pachatele podezřelé ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a 2 pachatele podezřelé z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Uvedeného bezpečnostního opatření se kromě policistů pořádkové policie zúčastnili i policisté z dopravního inspektorátu. Ti zkontrolovali na stovku řidičů, přičemž u 65 z nich zjistili nějaké porušení pravidel silničního provozu. Nejvíce přestupků se týkalo špatného technického stavu, nedodržení bezpečnostních pásů a zádržných systémů a jízdy bez dokladů. Zy tyto prohřešky zaplatili přestupci na pokutách celkem 24 100 Kč a devět přestupků policisté postoupili do správního řízení. Tři osoby přistihli pod vlivem návykové látky.

Opilý za volant usedl opakovaně

V policejní cele nakonec skončil 41letý muž z Lounska, kterého přistihli policisté při řízení motorového vozidla, během několika několika desítek minut, opakovaně. Nejprve jej stavěli a kontrolovali v pátek kolem druhé hodiny ráno v lounské ulici Osvoboditelů, přičemž mu naměřili 1, 87 a následně 1, 89 promile alkoholu v dechu. Zadrželi jej a předvedli na služebnu, kde mu předali předvolánku k výslechu na 29. 10. a propustili na svobodu s tím, že mu zakázali další jízdu. Z toho si však opilý muž nic nedělal a za volant usedl znovu. Za několik desítek minut jej policisté pří řízení vozidla stavěli a kontrolovali v ulici 28. října. Tentokrát mu přístrojem Dräger naměřili 1, 80 a 1, 96 promile alkoholu v dechu. Proto jej zadrželi a umístili do policejní cely. Po vystřízlivění mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 27. října 2014

 

vytisknout  e-mailem